Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Cicle Paraules als Claustres. Exposició Un vestit. Un passi fotogràfic per un sol espectador de la fotògrafa Roser Blanch

Dates i lloc: 

Del 8 de juliol a l'1 d'agost de 2021
Claustre de Sant Francesc

Horari: 

Els horaris de visita d’aquest projecte són: de dilluns a divendres, de 17 a 20 h; dissabtes i diumenges d’11 a 14 h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

08/07/2021 - 17:00 a 01/08/2021 - 20:00

Es tracta d’una proposta que al mateix temps és un autorretrat en un provador

De fet la Sala Fosca del Claustre es convertirà en aquest provador on cada espectador es trobarà sol contemplant la projecció de l’artista emprovant-se vestits i mirant-se a través dels miralls que es miren entre ells. Llums, teles, patrons serveixen a l’artista per cerca alguna cosa diferent de la seva pròpia imatge. Un diàleg íntim entre les fotografies i l’espectador.

La projecció té una durada de 20 minuts i un marge de 10 minuts entre espectador i espectador.

L’artista

Roser Blanch, Vilafranca del Penedès, 1981. S’interessa per la fotografia mentre estudia art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona (2002-2005), i en paral·lel a la seva carrera com a membre de la companyia Flyhard treballa com assistent del fotògraf Vicens Guimènez de El País Dominical; realitza un curs de fotografia documental amb Txema Salvans i acaba estudiant el curs de fotografi d’autor a l’escola IDEP de Barcelona l’any 2011/12 sota la direcció de Manuel Úbeda. Ha  format part del Photobook Club Barcelona durant els anys 2015 al 2018 organitzant xerrades i trobades entorn al fotollibre.  A banda de realitzar treballs personals com els del metro de Barcelona titulat “Avui pot ser un gran dia”  - maqueta finalista al premi Dummy Docfield Barcelona 2017-, “Manifestant 19J” sobre les manifestacions realitzades a Barcelona durant el moviment del 15M - maqueta seleccionada per la Biennal d’arts plàstiques Penedès- Garraf 2017), també treballa en l’entorn del món del teatre realitzant les fotografies d’espectacle per companyies com La Ruta 40, El Festival EVA, entre d’altres i ha destacar amb La Perla 29/Biblioteca de Catalunya de la que va publicar un fotollibre sobre el procés de creació i assaig de l’obra de teatre “Boscos” de Wajdi Mouawad i que es pot trobar a la mateixa Biblioteca de Catalunya. També fa retrats d’estudi per actors i actrius i tota la cartelleria de la Sala Flyhard de la qual n’és fundadora i que del 2010 al 2019 va ser directora artística juntament amb Sergio Matamala i Clara Cols, i actualment en porta la imatge. Té l’estudi a Vilafranca del Penedès.


pujar inici

Accessibilitat