Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dissabte16octubre '21

CulturaMent. BIG DRAW – Records fets de llum. Taller creatiu

Dates i lloc: 

Dissabte 16 d’octubre de 2021
Claustre de Sant Francesc

Horari: 

De 17.30 a 20.00 h.

Organització i contacte: 
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca
16/10/2021 - 17:30

Professionals facilitadores: Elisabet Rius i Marta R. Peribáñez del Col·lectiu Matinals de Dibuix Domèstic.

La memòria és com un passavolant que ens visita: a vegades es queda més estona i d’altres és fugissera i impermanent, com les imatges fetes amb pintura fosforescent que proposem en aquest taller.
Els problemes de memòria són uns dels símptomes més visibles en demències, problemes de salut mental, o el mateix estrès, dificultant-nos el maneig en la vida quotidiana.
A través de la creació volem evidenciar el caràcter fugisser i eventual de determinats records i vivències, posant l’accent en el present del fet creatiu, la poètica de la llum i la capacitat creadora innata en totes les persones.
A partir d’un record propi el recrearem amb elements diversos sobre un paper fotolumínic, el podrem visionar a través de la llum i finalment pintar-lo per poder-lo fer visible i que sempre ens acompanyi.
Si bé la proposta no és només i exclusivament per aquest públic diana, i amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la neurodiversitat, amb afectacions com les demències, i fer més petites les barreres socials respecte la salut mental, s’obre a la població general.
No cal saber dibuixar ni tenir coneixements artístics.


pujar inici

Accessibilitat