Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Exposició: A-LLUM de l’artista Josep Pérez González

Dates i lloc: 

Del 22 de gener de 2021 al 28 de febrer de 2021
Sala dels Trinitaris

Horari: 

Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20 h; dissabtes de 18 a 20 h i diumenges de 12 a 14 h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

22/01/2021 - 17:00 a 28/02/2021 - 20:00

El dibuixant, pintor i gravador de Sant Joan de Mediona, Josep Pérez González, serà l’encarregat d’obrir el nou any de programació de les arts visuals contemporànies a la Sala dels Trinitaris.

Amb el títol A-LLUM, l’exposició que es podrà visitar fins al 28 de febrer és un elogi a la natura i a la llum. Les obres que l’artista ha seleccionat per aquesta exposició tenen una estreta relació amb l’interès de l’autor per la natura, pels paisatges a contraclaror i les formes translúcides.
 

Josep Pérez González sent molt d’afecte per la terra i el bosc. Quan surt a caminar el sorprenen els petits canvis de la natura, observa com canvien els colors dels arbres, de les vinyes i del paisatge de ribera depenent de la llum del dia i de l’època de l’any. Sobre el terreny, fa fotografies i apunts que utilitza després per treballa al seu estudi, l’Espai Tarlatana. Aquests mitjans gràfics són el preludi per iniciar el procés del gravat litogràfic, consistent a transferir les imatges i les grafies a les planxes fotosensibles d’alumini. Aquests materials metàl·lics seran les matrius, entintades prèviament amb rodets, que utilitzarà per estampar les composicions gràfiques sobre el paper amb l’ajut del tòrcul o premsa. En el cas dels grofats utilitza el material trobats del bosc o materials additius, per poder imprimir relleus directament sense entintar.

L’artista
Josep Pérez González treballa a l’estudi Espai Tarlatana del poble de Sant Joan de Mediona, dedicat a l’estampació del gravat, experimentant amb diferents tècniques calcogràfiques i litogràfiques. És llicenciat en Belles Arts, en l’especialitat de pintura i llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona.
Ha ampliat la seva formació artística experimentant amb tècniques de cianotípia, calcografia, litografia i gravat no tòxic. Ha rebut formació de tècniques de dibuix, disseny assistit per ordinador i tractament de la imatge a l’ICE de la UPC, de la UAB i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Ha estat professor de dibuix i catedràtic d’Ensenyament de Secundària.
Ha participat en més de seixanta exposicions individuals, col·lectives i fires d’art. Al Penedès, ha participat en vàries edicions del Firart de Vilafranca i Glops d’Art del territori Mediona-Riudebitlles. 
Recentment ha estat guardonat amb el primer premi de dibuix i gravat del concurs V Premi de de pintura, dibuix i gravat 2020, patrocinat per la Fundació Privada Mútua Catalana.
És membre del gruat d’art ART-TRA de Barcelona.​​​​​


pujar inici

Accessibilitat