Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Exposició: Profanadors de llum

Dates i lloc: 

Del 16 d'abril al 16 de maig de 2021
Capella de Sant Joan

Horari: 

De dimecres a divendres, de 17 a 20 h; dissabtes, de 18 a 20 h; diumenges, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h

Organització i contacte: 

Col·laboració entre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Vila Casas

16/04/2021 - 17:00 a 16/05/2021 - 20:00

Comissariada per Natàlia Chocarro Bosom, directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas

El Programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura ha volgut fer coincidir aquest projecte expositiu amb el festival VilaPensa, que enguany porta per títol "El mal dels innocents".

Profanadors de llum, una proposta curatorial, a càrrec de Natàlia Chocarro, entorn de la maldat i les seves múltiples manifestacions és una exposició col·lectiva d’autors i autores nacionals de reconeguda trajectòria artística, que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Així, el treball entorn de la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb “Cavea (Serie ciudades) Saelices” i la seqüència colpidora de Santos Montes “El paseo” entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la “Sèrie Flors” o la “Sèrie Rota” de Carmen Mariscal.


El dolor, la maldat, es vesteix amb diferents rostres i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora. L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.


pujar inici

Accessibilitat