Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres24novembre '23

Happy Friday: visita guiada i activitat Consum Conscient

Dates i lloc: 

Divendres 24 de novembre de 2023

Espai Jove La Nau (c/ de Baltà de Cela, 45 - 47)

Horari: 

De les 17:30 a les 19:30 h

Organització i contacte: 
Espai Jove La Nau i Servei de Consum de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès [email protected] / 636 93 54 66 
24/11/2023 - 17:30 a 19:30

Visita i activitat dinamitzada al voltant de l'exposició Consum Conscient.

Del 20 de novembre al 20 de desembre de 2023 estarà exposada a l'Espai Jove La Nau l'exposició de la Diputació de Barcelona: Consum Conscient.

Consum Conscient és una exposició itinerant que té per objecte donar a conèixer als joves els aspectes més bàsics i més útils a l’hora de consumir responsablement.

L’exposició introdueix aquests conceptes d’una manera lúdica i divertida, mitjançant la invenció d’una realitat paral·lela, amb un llenguatge ple de vocables inventats, que introdueixen el visitant a tota una sèrie de conceptes relacionats amb el consum (condicions dels contractes, drets i deures, etc.) que els conduirà fins a assolir un coneixement i una presa de consciència en el moment de realitzar les seves compres o contractar serveis.

El divendres 24 de novembre, en el marc del Black Friday, es farà una visita oberta als i les joves amb l'objectiu principal de transmetre l’aprenentatge que, com a persones consumidores, és clau:

a)    Informar-se. L’exposició desperta les ganes d’informar-se i permet entendre la importància de saber què comprem i les seves condicions.
b)    Llegir. A l’exposició, el públic comprova que la lectura és necessària per entendre i gestionar condicions, devolucions, garanties, etc.
c)    Guardar. L’exposició mostra la importància de guardar comprovants que ens ajudaran, si cal, a reclamar, fer devolucions, aconseguir informacions, etc.
d)    Reclamar. A l’exposició es coneixen quins són els drets de la persona consumidora front a una reclamació.
Aquesta proposta expositiva apel·la directament a l’experiència fent que els usuaris llegeixin, pensin i actuïn des que entren fins que surten.

 

Activitat gratuïta per a joves a partir de 13 anys. Amb places limitades. 

Inscriu-te!


pujar inici

Accessibilitat