Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dissabte18març '23

Hèctor Floria 5tet

Dates i lloc: 

Dissabte 18 de març de 2023
Auditori VINSEUM

Horari: 

A les 20.30h.

Organització i contacte: 
Jazz Club Vilafranca
18/03/2023 - 20:30

Aquest mes us oferim una formació clàssica de quintet que s’inspira en les estructures del hardbop.

Hi trobem dos esplèndids solistes, l'Héctor Floría, que actua de líder i galvanitzador, i en Joan Mar Sauqué, un trompetista sortit d’aquesta pedrera inesgotable que és la Sant Andreu Jazz Band. Tots dos s’estrenaran al JazzClub acompanyats d’un trio base amb el pianista, mestre i divulgador, Joan Monné, en Pau Sala al contrabaix i l’Enric Fuster a la bateria, tots tres ben coneguts de l’afició vilafranquina.
Si Art Blakey baixés del paradís on deu viure, no creiem que se’n volgués entornar sense sentir aquest quintet nascut a Amsterdam, ciutat on l'Héctor Floría va viure quatre anys. Va ser un temps de formació, d'expansió musical i de grans amistats que han contribuït decisivament al desenvolupament del saxofonista.
El projecte reuneix energia i comunitat. Són cinc intèrprets que comparteixen molt més que música, en una mena de una comunió que es trasllada directament a l'escenari. El quintet ofereix música original que beu directament dels grans del Jazz i de la música d’arrel afro-americana. Ens presentaran alguns dels temes que han de figurar en el seu proper treball discogràfic, que s’enregistrarà l'estiu vinent.
L’Héctor Floría, fill de Blanes, sempre ha viscut connectat a la música, al saxo i a la tecnologia. Motivat d’igual manera per tots tres camins, finalment va decidir estudiar Telecomunicacions a Barcelona i, paralel·lament, es va matricular a un Màster en Computació de Sons i Música. Més endavant, i obeint una mica els seus instints, es va centrar en el saxòfon. Això el portà a estudiar a l’ESMuC (Barcelona) i al CVA (Amsterdam). Aquest recorregut acadèmic li ha permès familiaritzar-se amb un ampli ventall d’estils, gràcies sobretot al seu pas per grups i projectes com The Bop Collective (amb Irene Reig), APAC i altres.
"La Música m’ha donat l’esperança i els somnis per continuar estudiant i treballant en nous projectes, particularment sobre la gent que tinc a la vora”.


pujar inici