Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

“Pòsit de Neus Villar”

Dates i lloc: 

Del 20 de maig al 26 de juny de 2022
Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer

Horari: 

De dijous a dissabtes de 18.30 a 20.30h i diumenges i festius de 12.00 a 14.00h i de 18.30 a 20.30h

Organització i contacte: 

Fundació Pinnae

20/05/2022 - 18:30 a 26/06/2022 - 20:30

La mostra és un projecte que sorgeix del procés de de-construcció d’una casa antiga, Ca la Claudina, una casa del carrer Amàlia Soler, amb la que l’artista hi té lligams emocionals des de la infància i està reformant per fer-ne el seu habitatge.

Parteix de la premissa que en tot procés reconstructiu hi ha un desfer per tornar a fer. Aquest treball parteix, d’una banda, de les reflexions conseqüents a aquest vincle emocional i per l’altra al fet de poder disposar, finalment, d’un espai on poder desenvolupar el seu treball i permetre la recerca i el joc creatiu.

La mostra consta d’una vintena de peces que la Neus ha desenvolupat en pintura i matèria i que sorgeixen de la reflexió en aquests moments de pressió. Una mostra que evoca a la reflexió i a recordar la història i les generacions que han passat. El cicle d’una casa, de la família que hi viu, del seu constant canvi i les restes d’aquest. Temps de silenci… precedit de soroll… precedit de silenci al qual li precedeix de nou el soroll… Un bucle permanent que s’apodera de tots els espais habitats.

L’artista s’emmiralla en el passat per crear un nou camí. Absorbeix allò d’allà on ve construint un cadenat on tot té sentit com unitat que forma part d’un conjunt i on supura el dol per la conseqüent pèrdua que genera l’anar fent. Us convidem a tots a viure aquest viatge


pujar inici

Accessibilitat