Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dijous21setembre '23

Presentació del llibre La Lluita necessària. Retrat dels feminismes avui de M. Àngels Cabré

Dates i lloc: 

Dijous 21 de setembre de 2023
L'Escorxador

Horari: 

A les 19.00h

Organització i contacte: 
Regidoria d'Igualtat i Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès
21/09/2023 - 19:00

Presentació del llibre a càrrec de Montse Arroyo, Regidora d'Igualtat i d'Àngels Dalmau, Regidora de Cultura
 

Vivim una cruïlla històrica plena de paranys, però també d'esperances, i la quarta onada feminista n'és una de les protagonistes principals. Recents moviments reivindicatius d'abast global com el #MeToo han sacsejat el patriarcat i l'han debilitat, encara que la pandèmia mundial hagi vingut a interrompre el camí ascendent de la igualtat de gènere, que és la base del feminisme; més ben dit, dels feminismes, perquè el feminisme serà plural o no serà.
Com hem arribat fins aquí? Com surfejar la quarta onada i quins són els reptes principals que hem d'abordar? Aquest llibre analitza aquest impuls feminista que ja no té marxa enrere i parla de qüestions candents com la prostitució, el vel, els ventres de lloguer... Serveix de brúixola per a orientar-se en aquesta "lluita necessària", destinada a convertir el món en un lloc més habitable i més just.

Mª Àngels Cabré (Barcelona, 1968) és escriptora, crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la cultura feta per dones.

Ha publicat una biografia del poeta Gabriel Ferrater -reeditada l’any 2023 amb el títol de Gabriel Ferrater o el exceso de ser inteligente-, dos llibres de poemes i la novel·la El silencio -portada al cinema per Jordi Cadena amb el títol de L’amant del silenci-.

És autora d’una desena d’assaigs sobre dones i feminisme: Leer y escribir en femenino (2013), A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XX (2015), Wonderwomen. 35 retratos de mujeres fascinantes (2016), María Luz Morales. Pionera del periodismo (2017),  Miralls creuats: Roig/Capmany (2017; Premi Vallverdú d’Assaig 2016), LILA. Història gràfica d’una lluita (2019; en col·laboració amb Toni Galmés). El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya (2020), 100 grans dones de la història (2021), Flors i violes. La Barcelona literària en clau femenina (2021) i La lluita necessària. Retrats dels feminismes avui (2022).

Ha estat docent del Màster Gènere i Comunicació de la UAB i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació (en l’actualitat ho fa al diari ARA). Imparteix cursos conferències sobre temes relacionats amb les dones i els feminismes.

http://mariangelescabre.blogspot.com.es/


pujar inici

Accessibilitat