Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dimecres27abril '22

Sessió especial de cinema en solidaritat amb Ucraïna, amb la presència del periodista de TV3 Manel Alías

Dates i lloc: 

Dimecres 27 d'abril de 2022
Sala Zazie Cinema Casal

Horari: 

A les 19.00h

Organització i contacte: 

Cineclub Vilafranca i el Casal

27/04/2022 - 19:00

Es podrà veure la pel·lícula Donbass i abans de la projecció es farà un debat sobre la situació a Ucraïna que comptarà amb la presència de l’ex-corresponsal a Moscou per TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías

Manel Alías, que recentment ha cobert la guerra d’Ucraïna amb cròniques memorables i que també és autor del llibre Rússia, l’escenari més gran del món. L’acte i el debat estarà conduït per l’historiador i escriptor vilafranquí Jordi Romeu. L’accés a la sessió serà amb taquilla inversa (l’espectador és qui decidirà el preu) i tota la recaptació es cedirà a una ONG que canalitza l’ajuda a Ucraïna.

Formada per 12 capítols, la pel·lícula Donbass és una sàtira que ens acosta fins a l’est d’una Ucraïna esquerdada pel llarg conflicte amb Rússia. Un territori en què (en plena era de la postveritat i de les anomenades ‘‘fake news’) afloren la manipulació i la propaganda sense límits ètics. Set dels capítols que componen el film s’inspiren directament en videos reals penjats a YouTube. La pel·lícula va guanyar el premi a la millor direcció a la secció Una Certa Mirada del Festival de Cannes de 2018 i el Giraldillo d’Or a la Millor Pel·lícula del Festival de Sevilla del mateix any.

http://www.cineclubvila.cat/ca/cartellera/donbass/573


pujar inici

Accessibilitat