Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

diumenge15maig '22

Visita al campanar i la teulada de la Basílica de Santa Maria

Dates i lloc: 

Diumenge 15 de maig de 2022
Basílica de Santa Maria

Horari: 

A les 19.00h

Organització i contacte: 

Descobrir Penedès

15/05/2022 - 19:00

El campanar de l’església de Santa Maria, construït al segle XIV, marca el punt mes alt de la vila medieval i dels nostres dies.  Des d’allà tindrem una vista inigualable de Vilafranca i la comarca que l’envolta, les vinyes i els pobles, els camins i els carrers, i al fons el mar i les muntanyes de Montserrat.

A partir de la restauració de la teulada realitzada entre els anys 2021 i 2022, ara també podem visitar l’interior de la teulada, un espai que ens mostra els canvis produïts a l’església de santa Maria a partir de l’enfonsament de la volta al segle XVIII, i com va transformar l’edifici.

Fins al 1848 el campanar va ser el lloc on habitaven els dos monjos encarregats de vigilar l’església i els seus béns, i també dels tocs de campana dels diferents esdeveniments que succeien a la vila.

Al seu coronament hi ha l’àngel penell, però l’autèntic àngel, amb les històries que oculta, reposa amagat a l’interior del primer pis del campanar.

Al dalt de tot del primer cos del campanar hi trobem les campanes religioses, i  finalment, coronant tot l’edifici, l’espai de les campanes horaries.

Reserves: [email protected]


pujar inici

Accessibilitat