Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dissabte02juliol '22

Visita a la teulada i el Campanar de Santa Maria

Dates i lloc: 

Dissabte 2 de juliol de 2022
Campanar de Santa Maria

Horari: 

A les 12.00h

Organització i contacte: 

Descobrir Penedès

02/07/2022 - 12:00

El campanar de l’església de Santa Maria, construït al segle XIV, marca el punt mes alt de la vila medieval i dels nostres dies

Des d’allà tindrem una vista inigualable de Vilafranca i la comarca que l’envolta, les vinyes i els pobles, els camins i els carrers, i al fons el mar i les muntanyes de Montserrat.
A partir de la restauració de la teulada realitzada entre els anys 2021 i 2022, ara també podem visitar l’interior de la teulada, un espai que ens mostra els canvis produïts a l’església de santa Maria a partir de l’enfonsament de la volta al segle XVIII, i com va transformar l’edifici.
Fins al 1848 el campanar va ser el lloc on habitaven els dos monjos encarregats de vigilar l’església i els seus béns, i també dels tocs de campana dels diferents esdeveniments que succeien a la vila.
Al seu coronament hi ha l’àngel penell, però l’autèntic àngel, amb les històries que oculta, reposa amagat a l’interior del primer pis del campanar.
Al dalt de tot del primer cos del campanar hi trobem les campanes religioses, i  finalment, coronant tot l’edifici, l’espai de les campanes horaries.

reserves: visites@descobrirpenedes.com

Video promoció


pujar inici

Accessibilitat