FEDER

Traducció no oficial gentilesa de Google

FEDER


VINSEUM: CENTRE NACIONAL DE LA CULTURA DEL VI. Fase 2

El projecte VINSEUM: Centre Nacional de la Cultura del Vi. Fase 2 preveu crear les condicions adequades per tal que el Museu esdevingui centre nacional de referència del vi a Catalunya, mitjançant una remodelació i ampliació del museu vilafranquí amb l'objectiu de promoure turísticament el patrimoni vitivinícola de Catalunya. 

La reforma i ampliació del Museu el convertirà en una eina de conservació, restauració i promoció del patrimoni cultural i artístic, així com també en un reclam turístic, generador d'activitats formatives, d'innovació i de recerca, i catalitzador de col·laboracions entre el teixit associatiu, cultural i empresarial del territori. En concret, el projecte inclou la millora i ampliació de les instal·lacions de l'edifici Palau Reial, i comporta l'enderroc de l'edifici de Cal Pa i les Figues i la construcció d'un nou edifici de tres plantes per a exposicions, amb espais addicionals per a tasques de preparació i suport. L'enderroc de Cal Pa i les Figues permetrà fer un estudi arqueològic del solar, amb vinculació al casc històric des del segle XIII. 

El projecte que té un pressupost previst de 3.850.000€ (IVA exclòs), compta amb el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 que aportarà el 50% del pressupost (1.925.000€). 
PROJECTE D'ESPECIALITZACIÓ I COMPETITIVITAT TERRITORIAL (PECT) “PENEDÈS SOSTENIBLE I SALUDABLE"

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable” planteja la creació d'un Ecosistema d'Innovació al territori centrat en el sector agrari i agroalimentari, així com en l'ús dels recursos energètics que permeti avançar en l'objectiu que els aliments que es produeixen al Penedès – amb el vi i el cava com a productes capdavanters – no contenguin rastres de residus nocius per la salut i s'elaborin en base a un model energètic que minimitzi les emissions de carboni i vetlli perquè el producte agroalimentari creixi en una atmosfera el més saludable possible.

El projecte, que té com a socis al Consell Comarcal d'Alt Penedès, la DO Penedès, l'Ajuntament de Subirats i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, més una quinzena de socis no beneficiaris del territori, desenvoluparà quatre operacions, més la coordinació de tot el projecte: 

Operació Nom operació Entitat que la desenvolupa Descripció operació
       
Operació 1 Ecosistema d'Innovació al Penedès Ajuntament de Vilafranca del Penedès  Identificació dels reptes i assaig de solucions innovadores. Posada en marxa d'un Open Living Lab. 
Operació 2 Ceps autoresistents: Treballs de R+D Consell Comarcal Alt Penedès  Treballs de R+D mitjançant creuaments i retrocreuaments per a l'obtenció de noves varietats de ceps de macabeu, xarel·lo, parellada i ull de llebre, autoresistents a les principals malalties criptogàmiques de la vinya. 
Operació 3 Ceps autoresistents: Gestió del conreu i validació de l'aptitud agronòmica DO Penedès  Habilitació d'espais específics com a finca experimental de la recerca, gestió del conreu en sí, i validació de l'aptitud agronòmica dels ceps. 
Operació 4 Ceps autoresistents: Anàlisi i validació de l'aptitud enològica Ajuntament de Subirats  Anàlisi i identificació de peus de cep autoresistents no descartats que tinguin aptitud enològica. Realització de microvinificacions que permetran fer anàlisis de les mostres de vi obtingudes, i realització de panells de tast.
Operació 5 Coordinació Ajuntament de Vilafranca del Penedès Coordinació i gestió global del PECT.


El projecte, que té un pressupost previst de 1.733.200€ (IVA exclòs), compta amb el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 que aportarà el 50% del pressupost (866.600€).


© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 23/04/2019


Segueix-nos a :