Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Festival VilaPensa 2020. Exposició Poesia visual i filosòfica del fotògraf Toni Prat.

Imatge de l'agenda

Descripció

Emmarcada dins els actes del Festival VilaPensa que enguany està dedicat a la intel·ligència artificial, aquest dimecres a les 6 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició Poesia visual i filosòfica del vigatà Toni Prat.

A l’acte inaugural hi tindrà lloc també la conferència “Urgència de la filosofia en reptes humans com el Covid-19. Necessitat de poesofemes i poesa visual històrica” a càrrec del filòsof Gonçal Mayos.

Toni Prat és un creador d’imatges. I no d’imatges qualsevols, sinó d’imatges que es pretenen poètiques, que pertanyen a un gènere antic que anomenem modernament “poesia visual”.

A la quarantena de fotografies que es podran veure a la Capella es de juxtaposen i es relacionen els objectes quotidians d’una manera improbable o sorprenent. De forma que aquesta juxtaposició generi en l’espectador idees escabroses, inquietants, pertorbadores. Idees carregades a voltes de continguts polítics, de referències sexuals, de propostes que contradiuen o subverteixen la funció dels objectes que conformen la imatge. Tot plegat, en un conjunt determinat per una voluntat crítica, de provocació, amb dosis de sornegueria “i una mica de mala llet”.

Però sobretot, els poemes de Toni Prat responen a alguns plantejaments que proposava Magritte, com ara: “No és el quadre allò que importa, sinó l’efecte que produeix en la ment”, o també, “Totes les coses visibles amaguen una altra cosa visible”.

Dates i lloc

Proper acte: 16/09/2020 17:00h Fi: 27/09/2020 20:00h
Capella de Sant Joan
PL. Sant Joan, de, 001

Horari

De dimecres a divendres de 17 a 20; dissabtes de 18 a 20 i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 20

Organització i contacte

Col·laboració entre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i Vinseum.

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 23/09/2020


Segueix-nos a :