Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/05/2008

El Nacional arriba diumenge a Cal Bolet amb L’Home, la Bèstia i la Virtut

Eduard Farelo i Teresa Sánchez  Els actors Eduard Farelo i Teresa Sánchez, en un moment de la representació teatral.

La comèdia de Pirandello està interpretada, entre d’altres, per Jordi Martínez i Eduard Farelo.

Aquest diumenge, a les 7 de la tarda, la programació d'espectacles professionals del Teatre Cal Bolet arribarà a un dels punts àlgids de la temprada amb representació de L'Home, la Bèstia i la Virtut, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET), un dels tres centres de creació, producció i difusió d'arts escèniques amb els que compta Catalunya en l'actualitat, junt amb el de Reus i el de Salt-Girona. L'obra, dirigida per Pep Pla, és la primera producció del Teatre Nacional que es representa a Vilafranca i fa tot just dues setmanes que ha acabat les funcions a la seva seu de Barcelona.

L'uomo, la bestia e la virtù, apologo in tre atti es va estrenar a Milà el maig del 1919. L'espectacle aprofita al màxim el joc d'uns personatges que han de mantenir les aparences, costi el que costi. Paolino és un professor respectable que amaga un secret: està enamorat de la senyora Perella, la mare d'un dels seus alumnes, casada amb un marit que duu una doble vida quan no és a la ciutat. Quan la dona descobreix que està encinta de Paolino, aquest, per evitar l'escàndol, es veurà obligat a organitzar una trobada eròtica entre la muller i el marit, un mariner rude com un animal que fa anys que defuig els seus deures conjugals.

Pirandello presenta tres personatges i atorga a cadascun d'ells un rol, una màscara. No tan sols ens ensenya que la societat els ha atorgat aquests papers, sinó que ells mateixos saben que són màscares, les accepten i les acaben interpretant. El joc pirandel·lià està servit.  Malgrat el caràcter eminentment còmic de l'obra, en el fons apareix un subtext molt més seriós, una reflexió sobre tot el que estem obligats a fer per no trencar les convencions i seguir les lleis que imposa la moral de la nostra societat. El final «feliç» de l'obra consagra el triomf de la mentida i de la falta d'enteresa moral, tot basant-se en una pretesa defensa de la virtut. A mesura que l'acció es desenvolupa, descobrirem que l'home no és l'home gris i pusil·lànime que semblava, la bèstia no és tan bèstia, i la virtut...

L'Home, la Bèstia i la Virtut ha estat dirigida per Pep Pla, que alhora dirigeix el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET). Tot i ser conegut com a actor a sèries televisives com Ventdelplà, El cor de la ciutat o El comisario, Pep Pla és un prolífic actor de teatre que darrerament s'ha decantat per la direcció, firmant produccions recents com Leonce i Lena de Georg Büchner, El mercader de Shakespeare o La fam de Joan Oliver. Pla ha comptat amb un repartiment d'11 actors encapçalat per Eduard Farelo, Teresa Sánchez i Jordi Martínez.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/05/2008


Segueix-nos a :