Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/05/2008

Castellers, Xicots i Falcons protagonitzen la nova campanya d’estalvi d’aigua que promou Aigües de Vilafranca

 Campanya d'estalvi d'aigua L'enxaneta tanca l'aixeta

Les colles locals formen part de la imatge de la campanya que porta per lema “L’enxaneta tanca l’aixeta. Fem pinya per l’estalvi d’aigua!”.

L'Empresa Municipal d'Aigües de Vilafranca ha presentat aquest dimecres una nova campanya per promoure l'estalvi d'aigua. Després de l'èxit de la campanya “Gota a gota s'esgota”, i tenint en compte l'actual període de sequera i la necessitat de promoure l'estalvi entre la població, Aigües de Vilafranca ha donat a conèixer una nova campanya que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre l'escassetat de recursos hídrics i l'impacte ambiental que comporta un consum desmesurat d'aigua i alhora donar pautes i consells pràctics per disminuir el consum i estalviar aigua.

La imatge de la campanya està protagonitzada per les tres colles locals Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Falcons de Vilafranca que, construint d'un castell conjunt entre les tres colles, simbolitzen el treball en comú i el compromís de la ciutadania vilafranquina per assolir l'objectiu de l'estalvi d'aigua. La campanya porta per lema “L'enxaneta tanca l'aixeta. Fem pinya per l'estalvi d'aigua!” i arribarà a la població al llarg de 10 setmanes a través de l'edició d'un tríptic que es repartirà per tots els domicilis i mitjançant falques de ràdio i spots de TV. En la roda de premsa de presentació de la campanya, presidida per l'alcalde de Vilafranca Marcel Esteve i el president d'Aigües de Vilafranca Xavier Lecegui, les tres colles, mitjançant els seus caps de colla, han signat un conveni per tal de fer difusió de la campanya al llarg de tota la temporada castellera en les seves actuacions públiques.

A banda de sensibilitzar la població, en el tríptic es donen pautes per esbrinar el consum d'aigua per persona en un domicili (actualment el consum a Vilafranca se situa en 114 litres per persona/dia i es considera que consum eficient i responsable hauria de ser de 100 litres/persona/dia), també s'indica com aconseguir un kit d'estalvi d'aigua format per un limitador de cabal per a la dutxa i dos airejadors, un per a l'aixeta de la cuina i un altre per a la del lavabo, amb els quals es pot aconseguir estalviar un percentatge important del consum d'aigua d'un domicili. Per aconseguir aquest kit només caldrà anar a les oficines d'Aigües de Vilafranca amb les dues últimes factures originals i abonar un import de 5 euros, que es retornaran a l'abonat/ada quan es comprovi l'estalvi en les dues factures següents. A banda d'aquest kit, el tríptic de la campanya també dóna un seguit de pautes per estalvia aigua a casa i al jardí com tenir sistemes de doble descàrrega als vàters, capçals de dutxa amb reductors de cabal, assessorar-se sobre sistemes de reg més eficient, triar espècies vegetals autòctones i poc exigents i evitar la gespa.

A banda d'aquestes mesures, en el marc de la campanya està previst realitzar auditories de consum d'aigua a les 6 escoles públiques de Vilafranca i en 10 edificis municipals. A les escoles i edificis municipals s'analitzarà el consum d'aigua i es faran propostes de millora per evitar-ne el malbaratament, alhora que se sensibilitzarà sobre l'ús racional de l'aigua tant els usuaris i l'alumnat de les escoles especialment els cursos més alts d'educació primària, com el personal que treballa en cada centre. 

Més informació sobre l'estalvi d'aigua.


© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/05/2008


Segueix-nos a :