Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
08/05/2008

El servei de recollida del paper i el cartró comercial s’ha ampliat a tot Vilafranca

Recollida cartró

Aquest servei implantat per l’Ajuntament, que funcionava des de fa anys recollint paper i cartró de les zones amb més implantació comercial, ha fet un important pas endavant estenent-se a la totalitat dels barris de la ciutat.

Per informar els comerciants del funcionament del servei, en les darreres setmanes els agents cívics, contractats per l'Ajuntament a través del Pla per la Convivència i el Civisme, han visitat els establiments comercials dels diferents barris de Vilafranca amb l'objectiu de conscienciar-los de la importància de ser responsables a l'hora de gestionar els residus que generen. Els agents cívics treballen per potenciar la consciència cívica, fomentar el respecte cap a l'entorn, promoure un ús correcte dels espais públics i una major consciència mediambiental de la ciutadania.

El servei de recollida del paper i el cartró comercial, coordinat des del Departament de Serveis Viaris, funciona mitjançant un equip dotat d'un vehicle compactador, que recull el paper/cartró de diferents punts de la via pública molt propers als comerços, i prèviament acordats amb aquests. Els diferents establiments poden deixar entre les 12 i les 2 del migdia dels dies establerts per a cada zona, el paper/cartró davant mateix de l'establiment o, en els casos que aquest punt suposi algun inconvenient, en un altre punt prèviament acordat amb l'Ajuntament.

Els dies de recollida varien en funció de la zona on es troba l'establiment, de manera que cada comerç disposa de tres dies setmanals perquè se li reculli el paper cartró. La recollida comença a les 2 de la tarda, i finalitza cap a 2/4 de 7 de la tarda.

Per sectors o barris, s'ha establert que els dimarts, dijous i divendres es recull el paper/cartró dels comerços situats a l'avinguda de Barcelona, a l'avinguda de Tarragona, i als barris del Centre Vila, l'Espirall i Sant Julià. Els dilluns, dimecres i divendres es recull el dels comerços situats als barris de les Clotes, del Poble Nou, de la Barceloneta-Sant Magí, de la Girada i del Molí d'en Rovira.

El servei també recull el paper/cartró que es genera al mercat dels dissabtes, així com a les escoles.

A través d'aquest servei els comerços alliberen espai del seu establiment, mitjançant una actuació cívica que aposta per la sostenibilitat, possibilitant la recuperació d'un residu, i afavoreix el medi ambient.

Per a més informació en relació al funcionament del servei, els ciutadans que disposin d'un establiment comercial i vulgui que li recullin el paper i el cartró poden dirigir-se al Departament de Serveis Viaris, al carrer Vidal, núm. 3, tel. 93 890 59 17. Per a comunicació de possibles incidències relacionades amb el servei, cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a la planta baixa de la Casa de la Vila.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 08/05/2008


Segueix-nos a :