Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/06/2009

Taller i conferència sobre la reparació dins els conflictes

El dimarts 26 de maig, a l’Escorxador, el doctor en psicologia social Nelson Molina va realitzar un taller i una conferència sobre el concepte de reparació en la resolució de conflictes.

En el cas del taller, hi van assistir 26 persones (professionals de la mediació, de l'educació, psicòlegs, treballadors socials, membres d'AMPA's,...). En el cas de la conferència hi van assistir 10 persones. En ambdues activitats, Nelson Molina va donar a conèixer el concepte de reparació, que té elements en comú amb el concepte de Mediació, però amb significatives diferències. Així, en la reparació es cerca que la persona afectada (més que no pas la víctima) rebi alguna compensació (no pas econòmica, sinó més aviat simbòlica) que permeti restablir allò que s'ha perdut. Per tal de prendre consciència del concepte innovador de la reparació, Nelson Molina va parlar de casos de Colòmbia, el seu país, i altres exemples més propers a nosaltres, com el de la recuperació de la memòria històrica en el cas de la Guerra Civil a Espanya.
Aquestes dues actuacions, taller i conferència, formen part d'un projecte del Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca el qual vol potenciar la mediació com a eina de resolució de conflictes (a l'hora que donar impuls al Servei de Mediació de l'Ajuntament). En aquest sentit, la valoració del taller i de la conferència és força positiva, ja que s'ha detectat l'interès de professionals, no només de la mediació, sinó també dins el món de l'educació, treballadors socials, psicòlegs, membres d'Ampa's i d'associacions de veïns... A nivell de veïnatge del municipi, també s'ha detectat la necessitat de donar a conèixer aquesta eina i el servei conseqüent per tal que el puguin demanar en casos de mediació comunitària i/o familiar.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/06/2009


Segueix-nos a :