Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
30/05/2008

L’Ajuntament de Vilafranca i Amical Mauthausen signen un conveni de col·laboració

Signatura del conveni

L’Ajuntament i Amical de Mauthausen han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats que mantinguin viu el record de la barbàrie comesa pel nazisme i les atrocitats dels camps de concentració i d’extermini i evitar que es repteixin

D'aquesta manera es podran programar cicles de conferències, de formació sobre els drets humans, dirigides a alumnes de diversos centres docents, donant a conèixer als més joves d'avui el que va passar als camps de concentració nazis. Amical de Mauthausen també cedirà les exposicions que aquesta associació gestiona. 

La formalització del conveni es va dur a terme amb les signatures de Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca, i de Rosa Toran, presidenta de l'entitat Amical de Mauthausen. Per aquesta col·laboració l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, farà efectiva a l'entitat de l'Amical de Mauthausen, la quantitat de 3.000 €. 

Amical de Mauthausen és una entitat sense ànim de lucre, constituïda per supervivents dels camps de concentració i extermini del règim nazi, així com per familiars i amics de les víctimes de l'holocaust alemany col·laboren amb l'objectiu de fer conèixer què hi va passar i recordar la memòria dels que hi varen morir i patir, per tal d'alertar als ciutadans d'avui, especialment els més joves, dels perills de certes ideologies que poden desembocar cap a la intolerància i cap l'anul·lació del drets de les persones i dels pobles. 

Es calcula que uns 11.500 ciutadans i ciutadanes de l'Estat van patir la barbàrie dels camps de concentració nazis. La majoria eren republicans refugiats a França, apàtrides sense protecció de cap Estat i enemics del Reich per ser enemics de Franco. Van ser un dels col·lectius nacionals que més temps va patir l'internament, marcats amb el triangle blau d'apàtrides a Mauthausen i amb el triangle vermell a la resta de camps. 

Després de la derrota del nazisme, ara fa 60 anys, les deportades i deportats espanyols van continuar en l'anonimat. Mentre governs de tot el món homenatjaven les víctimes de l'extermini nazi, el règim franquista no va dir ni una sola paraula dels espanyols assassinats als camps ni dels supervivents de la barbàrie. Van haver de suportar un llarg exili i el silenci del règim franquista.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/05/2008


Segueix-nos a :