Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/05/2008

Fangoria protagonitzarà un dels principals concerts de Festa Major

null Imatge del grup Fangoria, liderat per Alaska.

El grup liderat per Alaska serà a la zona esportiva la nit del 30. El cartell de concerts inclou els valencians d’Obrint Pas, el principal reclam de l’Empalmada, i l’electro pop de The Pinker Tones i Lorena C.

Els Administradors de la Festa Major 2008 van anunciar ahir dimarts en roda de premsa les principals actuacions musicals del programa que estan preparant per a la propera Festa Major. L'Empalmada del dia 29 comptarà amb les actuacions d'Obrint Pas, Plouen Catximbes i La niña del exsurfista. El dia 30 arriba Fangoria, amb el seu darrer treball El extraño viaje i el dia 31 estarà dedicat a l'electro pop amb The Pinker Tones i Lorena C.

L'Empalmada 
Tindrà lloc el divendres 29 d'agost a la zona esportiva i comptarà amb l'actuació destacada del grup valencià Obrint Pas. La seva música mescla el rock, l'skà i el reggae amb melodies i instruments tradicionals, entre els quals destaca la dolzaina. Les seves cançons acostumen a tractar qüestions relacionades amb la cultura i les tradicions catalanes, l'independentisme, la unitat dels Països Catalans i la defensa de la llengua catalana, així com temes antifeixistes i antiracistes. El seu darrer treball discogràfic, ja el sisè, es titula Benvingut al paradís s'ha retrobat amb els sons més càlids del mediterrani i destaca la incorporació de nous instruments com el llaüt, la trikitixa, la txalaparta, el buzuki i diferents elements electrònics.
També hi actuaran Plouen Catximbes, una formació nascuda el 2002 que ja ha tret dos llarga durada. Telescopi, el segon treball, inclou 12 temes que deixen enrera el vessant més reggae del primer treball per endinsar-se en el món sonor del pop-rock. Pel que fa a La niña del exsurfista, anteriorment coneguts com a Nacked, és un vigorós quartet de punk-rock amb un repertori que combina aconseguides versions de grans èxits dels vuitanta i del noranta amb temes de collita pròpia. Els seus directes són contundents, adrenalitics, i les seves versions sorprenen i agraden a un públic amb ganes de noves emocions.

Fangoria
Fangoria és un grup musical format per Alaska i Nacho Canut, que ja havien coincidit anteriorment a Kaka de Luxe, Alaska y Dinarama i Alaska y los Pegamoides. La seva actuació està prevista per al dissabte dia 30 d´agost a la zona esportiva, a l'espai entre pavellons. El extraño viaje és el darrer treball editat (2006), que aposta per cançons d'estructura pop i tonades enganxoses amb influències del rock, el glam, la música electrònica i l'electro pop. Són 12 temes pop curts molt melòdics, ballables i enganxosos, pensats per ser tocats en directe. És el disc més proper a la perfecció, segons Fangoria.

The Pinker Tones i Lorena C
El duet barceloní The Pinker Tones està format per Míster Fúria i el Professor Manso. És una formació molt popular a nivell internacional, amb una música que barreja estils: base de música electrònica i influències pop i indie. Aquest any han tret el seu darrer treball discogràfic Wild animals. El Professor Manso i Míster Furia també han concebut un format de directe, en el que conviuen la intensitat d'una banda de rock i la dinàmica de una sessió de dj. Especialment aplaudits són els bootlegs que executen en directe. El concert, que tindrà lloc el diumenge 31 d'agost a la plaça de l'Estació, continuarà amb l'actuació de Lorena C, una formació qualificada de “fenomen d'internet” i de qui destaquen les seves lletres desenfadades i atrevides.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/05/2008


Segueix-nos a :