Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/05/2008

La mortalitat de gats de carrer hauria estat originada per un virus de tipus respiratori

Gats de carrer

No obstant això, l’Ajuntament de Vilafranca continua recollint informació sobre els suposats casos d’enverinaments de gossos i gats al barri de l’Espirall.

En resposta a la crida que va efectuar l'Ajuntament de Vilafranca perquè les persones que suposadament haguessin patit enverinament dels seus animals de companyia ho denunciessin, la darrera setmana del mes d'abril van arribar quatre instàncies a l'Ajuntament que feien referència a possibles casos d'aquest tipus. De tots ells, que haurien ocorregut durant el mes de març, pels símptomes que descriuen les persones que ho han comunicat, només un respon clarament a un cas d'enverinament per raticida.

La resta de casos exposats, que fan referència a gats de carrer, informen de diferents símptomes i en la majoria dels casos fa pensar que es tracta de l'atac d'un virus de tipus respiratori. Des de l'any 2004, l'Ajuntament de Vilafranca està duent a terme, gràcies a la inestimable col·laboració d'un grup de persones voluntàries, un programa de control de colònies de gats al carrer. En el transcurs de la seva tasca durant aquest hivern i començament de la primavera, algunes voluntàries han vist com els gats de les colònies de les quals tenen cura anaven emmalaltint.

Tots aquests gats s'han anat traslladant al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de l'Alt Penedès (CAAD) i alguns fins i tot a casa de les mateixes voluntàries per a controlar-ne l'evolució. L'equip veterinari del centre ha diagnosticat en tots els casos un virus respiratori. Pel nombre de casos que han aparegut, s'ha considerat que es tractava d'una epidèmia molt agressiva de la qual només haurien sobreviscut un 20% dels gats, malgrat les atencions veterinàries i el tractament rebut.

Per això, les dades de què disposa el Servei de Salut i Consum de l'Ajuntament de Vilafranca referent als gats de carrer fan pensar més en aquesta epidèmia, que no pas en enverinaments. Tot i així, el Servei de Salut continua en estat d'alerta i demana la col·laboració de tota la ciutadania perquè, davant de qualsevol símptoma estrany que pateixin els animals de casa, els portin ràpidament a un centre veterinari, ja que és la única manera de donar-los un tractament adequat i no fer-los patir innecessàriament

També es demana a tothom que es trobi amb algun gat al carrer que presenti símptomes d'estar malalt, truqui immediatament a l'Ajuntament o bé a la Policia Local, perquè el CAAD el reculli i es pugui diagnosticar, donar-li el tractament adequat i fins i tot , en cas de defunció de l'animal, es podrà procedir a practicar-li una autòpsia per aclarir-ne la causa. 

Podeu trobar més informació del Programa de Colònies controlades de Gats al Carrer, aquí
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/05/2008


Segueix-nos a :