Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/05/2008

L’Ajuntament s’adhereix a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació

L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant acord de la Junta de Govern Local d’aquest dilluns, s’ha adherit a l’Observatori per tal d’avançar en el principi d’igualtat i eliminar les desigualtats de gènere.

L'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació és una iniciativa de participació ciutadana impulsada des de diferents ajuntaments de Catalunya, que vol promoure un anàlisi i una resposta des de la perspectiva de les dones a les situacions de discriminació de gènere que es produeixen en els mitjans de comunicació.

El seu camp d'actuació va des de les intervencions públiques i quotidianes, fins a l'elaboració d'un discurs propi que el constitueixi com a referent per a la ciutadania.

Les seves principals línies d'actuació són des de la sensibilització directa al territori elaborant diferents materials, activitats i campanyes de difusió; fins a l'anàlisi de caràcter més tècnic per fer evident les desigualtats de gènere que es produeixen en el tractament de les notícies o la publicitat.

Actualment, l'Observatori de les Dones ha estès el seu àmbit de gestió territorial fins a una vintena d'ajuntaments catalans, entre d'altres Barcelona, Terrassa, Sabadell, Reus, Mataró, Sant Feliu de Llobregat o Sitges i ara s'hi adherit també Vilafranca del Penedès, en el marc dels objectius del Pla per la Igualtat de l'Ajuntament.

L'Observatori de les Dones és una entitat a disposició de la ciutadania que persegueix diversos objectius com consolidar-se com a punt de referència on adreçar-se per visibilitzar les inquietuds de la ciutadania en temes de discriminació de gènere en l'àmbit dels mitjans de comunicació; afavorir la discussió pública dels discursos sexistes tot proporcionant diferents claus crítiques davant dels missatges que es proposen, així com la dinamització d'un vocabulari per poder-hi fer front; afavorir espais de reflexió i d'incentiu crític, que pugui arribar a la majoria de mitjans, entitats i ciutadania en general.

L'observatori col·labora amb institucions com ara el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) o l'Institut Català de les Dones (ICD) donant consistència al seu discurs crític i teòric. Amb la dinamització de la pàgina web de l'Observatori s'enforteix la seva comesa de ser una finestra oberta a la ciutadania, un lloc de referència on informar-se sobre el tractament de les dones en els mitjans audiovisuals i un espai on fer visible les seves opinions.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/05/2008


Segueix-nos a :