Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2008

Unes 60 persones fan aportacions per definir la nova imatge de la plaça Pau Casals

Jornada de participació Al final de les sessions de debat, els infants van explicar els seus dibuixos als assistents.

Una jornada de participació i un taller infantil van servir dissabte per recollir diferents propostes que s’incorporaran al projecte d’urbanització d'aquesta plaça al barri de l'Espirall.

Unes 60 persones, adults i infants, van participar dissabte en la jornada de participació veïnal convocada a les instal·lacions del CEIP Pau Boada per definir els usos i criteris de la plaça Pau Casals al barri de l'Espirall. La implicació dels veïns i veïnes del barri en aquesta convocatòria ha estat destacable i es van recollir un conjunt d'aportacions innovadores que es tindran en compte a l'hora de reurbanitzar la plaça Pau Casals, després de la construcció de l'aparcament soterrat, que s'iniciarà el mes de setembre. Aquesta actuació de reurbanització forma part del Projecte d'Intervenció Integral en el Barri de l'Espirall, que compta amb finançament de la Generalitat de Catalunya.

La jornada es va obrir a les 10h del matí amb la presentació a càrrec de l'alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, acompanyat del regidor d'Urbanisme, Francisco Romero, i de la regidor de Participació Ciutadana, Teresa Terrades. Tot seguit es van poder seguir les intervencions de 4 tècnics municipals responsables de les àrees d'Urbanisme, Medi Ambient, Parcs i Jardins i Seguretat Ciutadana. Els tècnics municipals van donar un seguit d'indicacions tècniques que s'haurien de tenir en compte per dissenyar un espai públic, amb l'objectiu d'afavorir la inclusió de les propostes veïnals en la redacció del projecte d'urbanització de la plaça.

Els assistents a la jornada de participació van dividir-se en 3 grups per treballar posteriorment en l'elaboració de diferents propostes. Un cop finalitzat el debat, es van posar en comú les conclusions en el plenari final, que va resultar molt productiu amb aportacions innovadores i molt reflexionades i la visió complementària dels més petits. Es preveu la convocatòria d'una jornada de retorn per exposar el resultat d'aquest treball.

De forma paral·lela a la realització de la jornada de participació, se celebrava també al CEIP Pau Boada la Jornada de la Diversitat. Un dels tallers d'aquesta jornada es va dedicar a la plaça Pau Casals, proposant als nens i nenes participants que dibuixessin com els agradaria que fos aquest espai. També els seus dibuixos es van incorporar al plenari final, perquè els adults coneguin quins usos proposen els infants.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2008


Segueix-nos a :