Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
30/05/2008

Vilafranca disposarà d’un centre residencial d’acció educativa (CRAE)

El centre, destinat a l'atenció de menors de l’Alt Penedès que estan sota tutela de la Generalitat, estarà adscrit a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Aquesta setmana ha estat a Vilafranca el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya, Xavier Soley, per tal de mantenir una reunió amb l'alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, la regidora de Serveis Socials Teresa Terrades, el regidor de Governació Xavier Lecegui, membres de la junta de l'Associació de Veïns de Sant Julià i un grup de veïns d'aquest barri. Aquesta reunió era de caràcter informatiu al voltant de la futura ubicació en uns terrenys situats al sector Pla del Diable d'un centre residencial d'acció educativa (CRAE), adscrit a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Segons es va informar en la reunió, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) té, entre d'altres funcions, la de protegir i tutelar els menors d'edat desemparats, assumir la seva guarda en els supòsits establerts per les lleis i executar les mesures protecció proposades per a cadascun d'ells. Es tracta d'una funció eminentment protectora. En cap cas es duen a terme actuacions de reforma ni d'execució de mesures penals o correctives, atès que aquesta funció correspon a la Direcció General de Justícia Juvenil.

En el ventall de mesures de protecció d'aquests menors que la DGAIA pot dictar hi ha la de l'ingrés en un centre residencial, quan es preveu que la necessitat de separació de l'infant o adolescent de la seva família serà transitòria i quan no ha estat possible o aconsellable l'acolliment familiar simple. Aquests centres (CRAE) ofereixen atenció integral al menor, tenen cura de la seva salut física i psíquica i li dissenyen un projecte educatiu individual per tal d'aconseguir el seu desenvolupament personal.

Els centres residencials d'acció educativa de la DGAIA són centres d'estada limitada que constitueixen per a l'infant un recurs alternatiu a un medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. Aquestes situacions poden respondre a casos de desatenció o, en els supòsits més greus, a casos de maltractaments o d'abusos patits pels menors.

En aquests moments, hi ha a la comarca de l'Alt Penedès 123 infants i adolescents tutelats per l'Administració de la Generalitat. D'aquests, 32 estan ingressats en centres d'altres comarques catalanes, donat que l'Alt Penedès en aquests moments no disposa de cap centre que els pugui acollir.

El CRAE que es construirà a Vilafranca se situarà en uns terrenys cedits per l'Ajuntament a la Generalitat al sector Pla del Diable. La cessió dels terrenys a la Generalitat va ser acordada pel Ple de l'Ajuntament el febrer de 2006 amb el vot unànime de tots els grups municipals. Es preveu que el centre tingui una capacitat màxima de 20 places i que aculli menors tutelats d'entre 4 i 16 anys. La previsió és que puguin començar les obres cap a final d'any i que el centre pugui entrar en funcionament a principis de 2010.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/05/2008


Segueix-nos a :