Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/05/2008

Laula MAP de l'IES Eugeni d'Ors participa en un projecte de la UE

Alumnes aula MAP Eugeni d'Ors

Durant l’any escolar, el grup d’alumnes ha participat en dues trobades a Estocolm i Berlin, conjuntament amb escoles d’Aprenentatge Productiu de Suècia i Alemanya.

Els grup d'estudiants de l'Aula MAP de l'IES Eugeni d'Ors de Vilafranca, acompanyats dels seus educadors, han visitat les escoles Bernadottegymnasium, d'Estocolm (durant el passat mes de gener) i l'Hufeland Schule, de Berlín (durant aquest mes de maig) per tal de participar en les activitats previstes en el marc del projecte Come Here – Compare, finançat per l'acció Comenius de la Unió Europea per un període de dos anys.

A més de conèixer aquestes escoles, en les que s'aplica l'Aprenentatge Productiu com una de les línies possibles en el marc de l'educació formal de nois i noies d'entre 15 i 17 anys, els estudiants han tingut l'oportunitat de realitzar trobades entre tots els alumnes participants, per tal de fer un aprenentatge comparatiu entre els tres països en relació a l'estat del mercat laboral i la formació dels joves envers les professions, analitzant, així, les oportunitats que se'ls ofereix en un i altre context. De la mateixa manera, paral·lelament han estat tractats temes relacionats amb l'economia, la historia i la cultura pròpia per a valorar, des d'una vessant intercultural, les particularitats dels diferents països.

La dimensió europea, amb la seva vessant de mobilitat internacional, és un tema altament considerat en el marc de l'Aprenentatge Productiu en tant que afavoreix l'entesa entre cultures i amplia els punts de vista en determinats temes. També permet l'aprenentatge pràctic de l'anglès com a llengua comuna i l'adquisició de noves habilitats en relació a les noves tecnologies de la informació i la comunicació i l'ús de plataformes digitals, tenint en compte que aquestes són presents per a la comunicació entre els socis i les sòcies del projecte, per a compartir material i per a difondre els treballs dels alumnes. En aquest projecte es compta amb l'espai Mirror, una eina pedagògica en la que, a més a més, es pot obtenir informació d'altres projectes i escoles d'Aprenentatge Productiu de l'àmbit europeu.

L'Institut d'Aprenentatge Productiu–IDAP de l'Ajuntament de Vilafranca ha estat el promotor d'aquesta associació d'aprenentatge internacional, la primera que té lloc en el marc de les Aules MAP de Vilafranca, representant per a l'IES Eugeni d'Ors l'establiment d'un primer contacte amb la comunitat europea d'Aprenentatge Productiu. L'any vinent serà el centre vilafranquí el responsable de rebre als socis suecs i alemanys a la nostra ciutat, oferint un programa en el que, a més de gaudir i aprendre plegats, es pretén fer balanç del resultats i valorar la possible continuïtat del projecte.

El projecte Come Here–Compare aquests dies ha estat premiat pel parlament berlinès en el marc de la cerimònia “Escoles berlineses en l'Europa del 2008” com un bon exemple d'inclusió de l'element europeu en l'acció educativa del jovent.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/05/2008


Segueix-nos a :