Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
11/06/2009

L’alcalde valora positivament la reunió amb els responsables de l’ADIF, tot i les visions contraposades que mantenen les dues parts sobre els temes pendents de resolució a Vilafranca

(C) Ajuntament de Vilafranca   Pere Regull i l'Aureli Ruiz van fer balanç de la reunió amb l'Adif en roda de premsa.

L’ADIF accepta asseure’s a analitzar els estudis encarregats per l’Ajuntament sobre vibracions i sobre impacte acústic.

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull,ha fet balanç de la reunió mantinguda ahir a Madrid amb els màxims responsables de l'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries, encapçalats pel seu president Antonio González Marín. La reunió, celebrada a petició de l'alcalde de Vilafranca, va servir per fer un repàs als temes pendents de resolució que tenen a veure amb el soterrament i cobriment tant de les vies de rodalies com de la Línia d'Alta Velocitat al seu pas pel nucli urbà.
L'alcalde ha exposat que, com a conclusió, es pot despendre de la reunió que tant l'ADIF com l'Ajuntament tenen voluntat de desencallar les qüestions pendents a Vilafranca i que, per aquest sol fet la trobada ja va ser positiva. Pere Regull ha volgut deixar clar, però, que les visions que mantenen les dues parts diferien força. Així, per exemple, ADIF considera que, segons els seus estudis, es compleix la normativa sobre vibracions i els danys que han aparegut en diferents habitatges es van produir en el transcurs de les obres. L'alcalde va explicar que el govern actual de l'Ajuntament va encarregar a finals d'abril un estudi especialitzat i independent sobre vibracions, els resultats del qual s'han de tenir de manera força imminent. Pere Regull ha valorat positivament que l'ADIF vagi acceptar d'asseure's a analitzar l'estudi de l'Ajuntament quan es pugui tenir sobre la taula.
Pel que fa a les qüestions econòmiques, l'alcalde de Vilafranca ha posat de manifest l'existència de discrepàncies importants entre l'ADIF i l'Ajuntament a l'hora d'interpretar els compromisos econòmics derivats del conveni signat l'any 2004. Aquesta discrepància es concretaria en una diferència d'uns 7 MEUR, que l'ADIF entén que ha de satisfer l'Ajuntament i que els responsables municipals no hi estarien d'acord. Amb tot, les dues parts es van comprometre a celebrar la propera setmana una reunió de la comissió paritària per tal de posar sobre la taula les xifres de cadascú. 

Impacte acústic
Un altre dels temes en l'ordre del dia de la reunió era l'impacte acústic en la zona no coberta entre els barris del Poble Nou i la Girada. L'alcalde ha explicat que els responsables de l'ADIF van reconèixer en aquest cas que el pas dels trens incompleix la normativa de contaminació acústica, ja que els decibels que produeix està per sobre dels màxims establerts. En aquest sentit, els responsables d'ADIF van lliurar a l'alcalde un avantprojecte amb dues propostes diferents de pantalles acústiques “que no ens entusiasmen”, ha afirmat Pere Regull. L'alcalde ha explicat, a més, que l'ADIF només planteja les pantalles acústiques en el costat del passeig Rafael Soler i no en el costat de la Girada, mentre que l'Ajuntament vol que se solucioni l'impacte acústic en ambdós costats. 
- 1a proposta: un mur d'uns 7 metres d'alçada cobert amb una franja vegetal que empalmaria amb el parc previst sobre la cobertura de les vies. 
- 2a proposta: mur de metacrilat d'uns 3 metres amb una curvatura en direcció a les vies a partir d'aquesta alçada. 
Ara l'Ajuntament ha d'estudiar les dues opcions, tenint en compte, segons Pere Regull, que l'Ajuntament ha encarregat el seu propi estudi d'impacte acústic i s'hauria de analitzar si amb les pantalles acústiques s'arribaria a complir la normativa o caldrien mesures més eficaces. L'alcalde ha afirmat que l'ADIF intentarà posar les mesures per complir la normativa sense cobrir del tot, ja que en aquest cas les mesures de seguretat farien encarir molt el projecte.
Regull ha expressat la voluntat de celebrar una audiència pública dintre del mes de juliol.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/06/2009


Segueix-nos a :