Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/05/2008

Aigües de Vilafranca aprofita dues captacions d’aigua a Rocallisa per disposar de recursos alternatius

Pous de captació d'aigua a Rocallisa S'ha construït un nou dipòsit de 600m3 que connecta amb la xarxa d'aigües de Vilafranca.

L’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca ha dut a terme un seguit d’actuacions de recerca de noves fonts de subministrament que permetin poder disposar de recursos alternatius.

Un d'aquests projectes és la portada d'aigües des de dos pous situats al paratge de Rocallisa, al terme municipal de Vilafranca, fins a la xarxa municipal d'aigua potable.

L'alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, acompanyat pel president i pel gerent d'Aigües de Vilafranca, Xavier Lecegui, i Joan Carles Ferrater, han presentat aquest dimarts el projecte davant del dipòsit d'emmagatzematge de 600 m3, que s'ha construït. En els dos pous s'han instal.lat bombes de 30 i 45 kw, amb el subministrament elèctric corresponent, i sistemes de cloració i automatització. S'ha fet la interconnexió entre els dos pous a través de 380 metres de canonada de polietilè d'alta densitat de 140 mm. 

D'altra banda, el dipòsit s'ha connectat amb la xarxa d'aigües de Vilafranca a través d'una canonada de 2.630 metres de fundició dúctil de 250 mm. La connexió a la xarxa de Vilafranca s'ha realitzat per la zona industrial situada a la carretera de Moja i, per tant, és independent de les infrastructures d'aportació actuals. Per aquest motiu, qualsevol incidència a les canonades d'abastament principals pot quedar minimitzada.

Amb aquest abastament des dels pous, Aigües de Vilafranca pot disposar de recursos alternatius, diversifica els centres de producció i augmenta les possibilitats d'explotació. L'aprofitament d'aquestes captacions, segons els resultats obtinguts dels assaigs de bombament realitzats, permetrà disposar d'un cabal de 3.024 m3/dia. El president d'Aigües de Vilafranca Xavier Lecegui ha afirmat l'abastament d'aigua a Vilafranca prové en un 70% del subministrament d'Aigües Ter-Llobregat i en el 30% restant dels recursos propis a través de pous de que disposa l'empresa municipal. Segons Lecegui, aquesta infrastructura, que poden entrar en funcionament quan sigui necessari, permet que el subministrament d'aigua a Vilafranca sigui cada vegada menys dependent d'Aigües Ter-Llobregat.

L'alcalde, Marcel Esteve, ha dit que des d'Aigües de Vilafranca s'ha estat fent una feina important de sensibilització entre la ciutadania cap a l'estalvi d'aigua, i alhora també una millora de la capacitat per obtenir recursos propis d'aigua. Esteve també ha valorat positivament totes les solucions estructurals que des del govern català s'estan endegant per assegurar en un futur el subministrament d'aigua al país, tot recordant la feina feta des de fa molts anys en aquest àmbit per la Mancomunitat Penedès-Garraf amb la portada d'aigua del Llobregat als municipis d'ambdues comarques.

Els treballs de construcció d'aquestes captacions d'aigua, que s'han allargat uns sis mesos, han tingut un pressupost de 430.029,19 euros i han estat parcialment finançats amb una subvenció de 112.210 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/05/2008


Segueix-nos a :