Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2008

Aquest dissabte hi haurà una Jornada de la Diversitat per a nens i nenes al barri de l’Espirall

La jornada tindrà lloc als patis del CEIP Pau Boada, adreçada a nens i nenes de 4 a 11 anys d’edat i organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca, a través del Pla per la Convivència i el Civisme i l’Oficina del Projecte d'Intervenció Integral a l'Espirall.

La jornada, que es farà entre les 10 del matí i les 2 del migdia, s'inclou en el procés de dinamització comunitària que s'està realitzant al barri de l'Espirall.

Els infants que hi participin començaran fent un dibuix o escrivint un conte o poema sobre quin nou model de plaça Pau Casals voldrien tenir. Un cop realitzada aquesta primera activitat, començarà la Jornada, coordinada per Paités, consistent en un taller amb material de reciclatge (creació d'una baldufa i un espantall molt divertits), en jocs de coneixença (Qui som?, Com ens diem?), jocs del món (Moros i cristians, dels Països Valencians, i Lançamento do Pedras, de Cap Verd), l'activitat Fem-ho Difícil, sobre Civisme (a partir de dos jocs, els nens i nenes valoraran els actes cívics), i jocs cooperatius i de cohesió social. Per acabar, es durà a terme el Gran Joc, un seguit de proves que els nens i nenes hauran de superar dividits en petits grups.

La Jornada de la Diversitat vol oferir un recull de jocs per aprofundir en la riquesa de la diversitat cultural, amb l'objectiu que infants d'orígens familiars molt diferenciats se sentin en les mateixes condicions davant d'un joc desconegut. Alhora es treballaran valors com el reciclatge, el civisme, la tolerància, la cohesió... Paral·lelament, i dins el marc de la Llei de Barris, els nens i nenes podran donar la seva opinió sobre quin ús voldrien per a la futura plaça Pau Casals.

A la mateixa escola Pau Boada, dissabte es desenvoluparà la Jornada de Participació Ciutadana per a definir els usos de la Plaça Pau Casals. Així, mentre la canalla participa en les seves activitats, els pares i mares podran aportar els seus suggeriments sobre el futur disseny de la plaça, que serà reurbanitzada després de la construcció d'un aparcament soterrat.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/05/2008


Segueix-nos a :