Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2008

L'equip de govern fa balanç del primer any de mandat

Balanç 1r any de govern L'alcalde i la resta de regidors de l'equip de govern en roda de premsa.

L'alcalde afirma que el resultat electoral va posar de manifest la necessitat d’un diàleg permanent i fluid. Aquest diàleg impulsat per l’equip de govern s’ha materialitzat en acords amb tots els grups per impulsar projectes importants per Vilafranca.

En aquest sentit, Marcel Esteve ha destacat, per exemple, l'aprovació de les ordenances fiscals i del pressupost per al 2008 (aprovat per 4 dels 6 grups municipals) i acords importants en matèria d'urbanisme (inici de la tramitació del polígon Domenys III, reformulació del pla del carrer Comerç, etc.).  L'alcalde ha remarcat que, malgrat que es tracta d'un govern en minoria, aquest fet no ha estat determinant en la gestió del dia a dia i s'ha continuat impulsant projectes com: 

1. Reorganització de l'Àrea de Serveis a les Persones amb l'objectiu d'avançar tant en la qualitat de vida i el benestar com en la convivència dins la societat vilafranquina.
2. Finalització de la sala principal de l'Auditori per a la propera tardor i continuació de les següents fases que inclouen les sales annexes i l'entorn.
3. Proper inici de les obres de rehabilitació de les naus de Cal Berger (mitjançant una nova Escola Taller) com a centre de recursos per a la joventut.
4. Execució de l'aparcament de la rambla de Sant Francesc i proper inici de les obres de l'aparcament soterrat de l'Espirall.
5. Pla d'intervenció integral (Llei de Barris) de l'Espirall que inclou com a primeres actuacions la remodelació de la plaça Pau Casals i l'aparcament del camp de futbol de l'Espirall.
6. Propera finalització de les obres de cobertura de les vies del tren.
7. Ampliació dels serveis amb motiu del desplegament de la Llei de la Dependència.
8. Remodelació del camp de futbol de l'Espirall i el seu entorn i finalització del circuit de footing a l'entorn de la Zona Esportiva.
9. Inici del procés de recuperació de la riera del Llitrà.
10. Finalització de la rehabilitació del claustre de Sant Francesc.
11. Posta en funcionament del nou Mercat de la Carn.
12. Inici d'obres de l'ampliació de la llar d'infants de l'Enxaneta.
13. Millores en espais públics pel fa a la instal·lació de jocs infantils, supressió de barreres arquitectòniques i reasfaltat. 14. Entrada en funcionament de nous equipaments (primera fase d'ampliació de l'Hospital, CEIP Dolors Piera, noves dependències de l'INCAVI, nova comissaria dels Mossos d'Esquadra i nous jutjats).
15. Temes acordats amb altres grups municipals: nova residència, gratuïtat dels llibres de text, mobilitat, millores en la gestió de residus, aparcament de camions i temes diversos vinculats a l'esport o a l'habitatge, etc. 

Aquests són alguns dels projectes que al llarg d'aquest any s'han materialitzat o han fet els seus primers passos i que han tingut en la seva àmplia majoria el suport d'altres grups municipals i alguns dels quals han comptat amb processos de participació ciutadana. Alhora, l'equip de govern està treballant en nous projectes que s'han de tirar endavant en els propers anys, en el marc d'un projecte polític de progrés que busca la igualtat d'oportunitats per a tothom i la transformació d'una ciutat que vol assolir els estandards d'una ciutat moderna i sostenible. El govern de Vilafranca sempre ha buscat complicitats per tirar endavant aquests projectes. En aquest sentit, reafirma el compromís de continuar cercant aquestes complicitats, des d'un projecte de progrés per a Vilafranca i confiant en la capacitat de diàleg i de responsabilitat de tots els grups municipals, tal i com ha estat al llarg del darrer any.


© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2008


Segueix-nos a :