Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/05/2008

Conferència i visita guiada a l’exposició de l’artista Manolo Hugué

Manolo Hugué

Aquest proper dissabte 10 de maig, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Sala dels Trinitaris una conferència i visita guiada de l’exposició de Manolo Hugué a càrrec de la comissària de l’exposició Montserrat Blanch.

L'exposició, inaugurada el passat 18 d'abril a la Sala dels Trinitaris, produïda per la Fundació Municipal Joan Abelló i el Museu Thermalia de Caldes de Montbui i sota el comissariat de Montserrat Blach, és una proposta de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que es podrà visitar a Vilafranca fins al dia 18 de maig.

L'exposició mostra, amb més d'un centenar d'obres corresponents a totes les èpoques i tècniques de l'artista, una acurada i completa representació de la trajectòria artística de Manolo Hugué: escultura, pintura, gravats i joies.

Montserrrat Blanch, comissaria de l'exposició, oferirà aquest dissabte una conferència i una visita guiada a l'exposició que ens aproparà encara més a l'obra d'aquest singular i genial artista fent un repàs temàtic i formal per tots els àmbits que conté l'exposició: les preocupacions artístiques més rellevants que patí l'escultor on s'hi recullen aspectes del món del treball i activitats diverses com el ball, la tauromàquia...; la feminitat, on es presenta la figura femenina aïllada i sense ocupar-se en una activitat concreta; els retrats; els relleus; les obres de caràcter religiós; el disseny de joies; els interiors, bodegons i animanls de companyia i finalment els paisatges de Caldes de Montbui i la seva rodalia.

El conjunt de tots aquests diferents espais temàtics ofereixen a l'espectador la possibilitat de trobar una visió global de la producció artística de Manolo.

Montserrat Blanch gran coneixedora de l'obra exposada és autora de quatre llibres sobre la vida i obra de Manolo Hugué: Manolo Hugué: als cinquanta anys de la seva mort; Manolo Hugué: escultura, pintura y dibujo; Manolo Hugué: exposició d'obres de Manolo Hugué i també d'altres títols com: Ruta del modernisme Puig i Cadafalch i Picasso, Barcelona, Catalunya.

Actualment és membre del Patronat de l'Institut Amatller d'Art Hispànic amb seu a la Casa Amatller del Passeig de Gràcia de Barcelona on dirigeix i coordina tot el fons fotogràfic de més de 300.000 peces relacionades amb l'Art Hispànic a banda de treballar en el fons bibliogràfic de l'Institut.

L'horari de visites de l'exposició fins al dia 18 de maig és de dimecres a dissabte de 6 a 8 de la tarda i diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/05/2008


Segueix-nos a :