Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/05/2008

L’estand institucional de l’Ajuntament a les Fires de Maig està dedicat a l’entorn natural del municipi

Fires de Maig 2008

Sota el lema “El nostre territori, el nostre patrimoni”, l’estand institucional de l’Ajuntament de Vilafranca a les Fires de Maig d’enguany vol mostrar diferents elements del patrimoni natural del municipi i els projectes que s’hi estan desenvolupant.

L'estand està muntat amb diferents elements de mobiliari de fusta tractada (tanques, passeres, plafons informatius...) que després es reutilitzaran per ubicar-los a l'entorn de la riera de Llitrà. S'hi poden veure caixes niu per a diferents espècies (mussols, mallerengues, ratpenats...) que també formen part del projecte de restauració de la riera de Llitrà i que després es reubicaran també a la riera.
Per últim, s'hi poden veure diferents plantes típiques del bosc de ribera, com la sarga, la boga, l'heura o la vinca; plantes inundables, com el lliri groc i el jonc boval, a més d'alguns ceps com a elements identificatius del nostre territori. Les plantes es replantaran després als voltants de la riera de Llitrà.

La idea d'utilitzar elements del projecte de restauració de la riera de Llitrà per a la construcció de l'estand ha sorgit per poder mostrar tant el que s'hi està fent, com per reutilitzar al màxim tots els elements de l'estand i reduir així els residus.

L'estand compta amb diferents plafons informatius, dividits per temes com el patrimoni natural, la Casa d'Oficis Riera de Llitrà i el projecte de recuperació de la riera, itineraris per l'entorn del municipi, els parcs de Vilafranca i la Vegueria Penedès.

L'alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, que estava acompanyat per la regidora de Medi Ambient, Maria Batet, en la presentació de l'estand als mitjans de comunicació aquest migdia, ha manifestat que la voluntat és mostrar la feina que s'està fent i els projectes de futur que s'estan movent per donar valor als elements del patrimoni natural que té Vilafranca. Maria Batet, per la seva banda, ha remarcat els quatre elements que s'estan treballant en aquest àmbit: la restauració dels 3 km de la riera de Llitrà, recuperar Sant Pau com a mirador de Vilafranca, revaloritzar els 50 km de camins rurals del municipi i mantenir els parcs urbans de la ciutat. La regidora ha insistit que no només l'arquitectura és patrimoni de la ciutat sinó que ho és també l'entorn natural i és en aquests sentit que s'està treballant de forma transversal entre diferents serveis municipals. 

Més informació sobre les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats 2008.

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 16/05/2008


Segueix-nos a :