Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/05/2008

Nous politons per a telèfons mòbils, amb melodies dels balls de la festa major

Politons   Portada del disc 'Festa Major de Vilafranca' dels Grallers de Vilafranca-Colla de Mar

Els administradors de la Festa Major 2008 han presentat aquesta iniciativa, amb la col·laboració dels Grallers de Vilafranca-Colla de Mar.

Els Administradors han presentat un paquet de melodies de balls de la festa major que podran descarregar-se als telèfons mòbils. Es tracta d'un total de 19 politons que es corresponen amb les melodies del disc Festa Major de Vilafranca. Grallers de Vilafranca -Colla de Mar- interpreten Bernat Rövenstrunck que els grallers de Vilafranca-Colla de Mar han cedit gratuïtament a la Festa Major de Vilafranca del Penedès.

El grup Grallers de Vilafranca-Colla de Mar es va constituir l'any 1980. Els seus components actuals són: Joan Guixeras Corbalán, graller; Guillem Noya Martí, timbaler; Josep Planas Huguet, graller; Jaume Rafecas Ruiz, graller, i Ramon Santis Cana, graller. Els membres del grup s'han plantejat des de sempre d'intentar oferir una qualitat musical digna. El novembre de 1989, el grup va guanyar el primer premi en el Concurs de Gralles, guardó que comportava l'edició de l'enregistrament del CD Grallers de Vilafranca -Colla de Mar-. 


Politons

Els politons amb les melodies dels balls de la festa major es podran adquirir a través del servei de missatgeria, enviant la paraula Realfm i el nom de la melodia escollida al número 5767. Els 19 politons que s'han habilitat corresponen a les músiques de les matinades, la processó, l'entrada a la plaça, toc de castells i el toc de vermut, i els balls del drac, l'àliga, els gegants, les cotonines, els cercolets, els panderos, el ball d'en serrallonga, els pastorets, els figuetaires, els bastoners, les gitanes, el ball pla, els falcons i la moixiganga. És dir, tots els balls de la festa major que tenen música abans de l'any 1927.

Més informació sobre la descàrrega d'aquestes melodies a la web de la Festa Major. Els administradors de la Festa Major 2008 van comentar ahir dimarts en roda de premsa que si algú troba a faltar alguna melodia, pot fer arribar la seva proposta per correu electrònic a festamajor@festamajor.info.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/05/2008


Segueix-nos a :