Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/06/2009

Signatura d'acords per apadrinar la Riera de Llitrà

Riera de Llitrà

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l’alcalde de Vilafranca signa avui divendres 5 de juny acords de custòdia del territori per apadrinar diferents trams de la riera de Llitrà amb diferents empreses i entitats.

Se signaran acords amb les empreses Imprès Ràpid S.L., Maquinària Gual, Avista technologies, Brose, l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), la DO Penedès, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i els Castellers de Vilafranca.
El passat 23 de desembre ja es varen signar acords similars amb Cafès Novell, l'Agrupament Escolta Guia Pere II i Santa Maria de Foix, l'Associació Entrem-hi, Miguel Torres, l'Hospital de Vilafranca, l'Empresa Municipal Aigües de Vilafranca i el Patronat Municipal d'Esports.
La riera del Llitrà forma part de la conca del riu Foix i manté encara un important valor natural i paisatgístic que cal preservar. A finals d'aquest mes de juny començarà, per segon any consecutiu, la Casa d'Oficis ‘Riera de Llitrà', que estarà tot un any treballant en la recuperació d'aquesta riera i la creació d'un itinerari per a activitats de passeig, esports, natura, turisme, etc..
Els alumnes treballadors/es d'aquesta Casa d'Oficis netejaran i desbrossaran el bosc de ribera i reforestaran alguns trams amb arbres i vegetació autòctona, continuant la feina iniciada en la primera Casa d'Oficis riera de Llitrà. Col·locaran també elements de fusta tractada (tanques, passeres...) i caixes niu per a facilitar la nidificació de diferents espècies d'ocells i rat-penats. L'objectiu del projecte és crear un itinerari naturalístic al llarg dels 3,5 quilòmetres en que la riera discorre pel terme municipal de Vilafranca del Penedès. Es tracta de preservar i potenciar el bosc de ribera de la riera de Llitrà i donar a conèixer aquest patrimoni natural del municipi. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/06/2009


Segueix-nos a :