Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
23/06/2009

Un grup d’artistes plàstics que treballen en diferents disciplines s’apleguen per crear plegats el projecte Panoptikon

(C)Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Les dates en que es podrà veure la instal·lació són del 2 al 9 de juliol de 2009, a la vinya situada entre Vilafranca i La Granada, al costat de la carretera C-15.

Centrat amb la idea de museu i la seva nova concepció d'espai dinàmic i en continu procés de reconstrucció, els artistes Almirall Llusià, Anavia, Josep Maria Pardo, Joan Raventós-Estellé (raVen), Sunay Eredzhebov i Txell Tort presenten una instal·lació a la vinya que consisteix en la construcció d'una estructura de fusta de 300 m2 aproximadament basada en l'antiga planta del Vinseum. Paral·lelament al costat de la vinya (situada entre Vilafranca del Penedès i La Granada) s'hi col·locarà una pancarta de grans dimensions 3 x 1,6 m. En ella s'hi mostra en imatge 3D l'antiga planta del Vinseum des d'on emergeix un “habitacle” transparent a mode de metàfora que personifica aquest concepte de panoptikon aplicat a qualsevol espai d'ús públic: un museu, un temple, un centre cultural...
Aquests artistes no es consideren teòrics però sí que pretenen provocar una reflexió sobre aquest concepte de visibilitat i transparència en l'ús dels espais públics.
En el projecte que presenten també es consideren pioners alhora d'aplicar-lo en un espai rural, en aquest cas una vinya.
Des del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, concretament des del programa d'Arts Plàstiques i Visuals s'ha cregut oportú donar recolzament a aquest projecte valorant la innovació del projecte, la qualitat dels artistes que i participen i alhora el fet que s'hagi escollit un espai com una vinya (element tan arrelat al nostre paisatge) on es faci aquesta intervenció.
Les dates en que es podrà veure la instal·lació són del 2 al 9 de juliol de 2009. La inauguració serà el 2 de juliol, a les 8 del vespre, a la vinya situada entre Vilafranca i La Granada, al costat de la carretera C-15.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 23/06/2009


Segueix-nos a :