Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/05/2008

Els nois i noies de 6è de primària participaran en una cantata la setmana vinent

Cantata 2007 Una imatge de la Cantata de l'any passat.

400 nois i noies de totes les escoles de Vilafranca interpretaran plegats la cantata 'El motí', encarregada i produïda per l’Auditori de Barcelona.

Els propers dies dijous 29 i divendres 30 de maig tots els nois i noies que fan sisè curs de primària a les escoles de la Vila interpretaran plegats una cantata en el XVIII Memorial Josep Anton Casas de música a l'escola. Aquest memorial es va instaurar amb la voluntat de recordar la figura de Josep A. Casas, una persona que va treballar molt en la sensibilització musical dels infants de la nostra vila abans que la música tingués un reconeixement oficial dins el currículum escolar. L'objectiu que, any rere any, mou l'Ajuntament de Vilafranca a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes, sense distinció, puguin participar d'una mateixa activitat i en siguin els protagonistes. La música uneix les persones i ajuntar totes les veus dels nois i les noies de sisè al voltant d'una activitat musical en el moment de dir adéu a l'ensenyament de la Primària ha generat un record inesborrable per a molts joves que han tingut la sort de participar-hi.

Una vegada més amb l'Auditori de Barcelona
Enguany, els 400 noies i nois que fan sisè de primària interpretaran plegats la cantata que porta per títol El motí. Aquesta cantata ha estat encarregada i produïda per l'Auditori de Barcelona i també serà cantada també a la Sala Simfònica de l'Auditori de Barcelona, a Mataró, Olot, Manresa i Granollers. Per primera vegada també es farà a Madrid. Totes aquestes ciutats participem a Cantània, una activitat participativa adreçada a l'alumnat de primària. Cada any, l'Auditori de Barcelona encarrega una cantata per a gran cor i 9 instrumentistes. Els encàrrecs es fan a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi que creen la seva obra atenent les característiques d'aquesta activitat concreta, entre elles que es canti bàsicament amb una veu, que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l'escenari i hi participin músics professionals d'alt nivell. 

El motí és una obra del compositor Josep Vila i text de l'escriptor Josep Pedrals. El director d'escena és l'Ignasi Tomàs. La direcció musical, com altres anys, anirà a càrrec de Josep Prats.

La cantata compta amb el suport de l'Obra Social de Caixa Terrassa i de la Generalitat de Catalunya.

La cantata
L'Ajuntament de Vilafranca programa diverses activitats al llarg del curs escolar per donar suport a la sensibilització musical de tots els infants, en la línia d'oferir recursos que complementin el treball que fan els especialistes de música a totes les escoles. Aquests recursos inclouen les audicions de petit format de la Fira Musical que van tenir lloc durant el segon trimestre escolar i la cantata que es presentarà dijous i divendres al Casal.

Aquest any la cantata es farà en dos dies: dijous 29 i divendres 30 de maig. Tots dos dies l'horari serà a 2/4 de 4 de la tarda. Els familiars dels cantaires tindran les entrades que seran distribuïdes des de les escoles. Les entrades que puguin quedar disponibles segons l'aforament de la sala es podran recollir a partir d'una hora abans de l'espectacle a les taquilles del Teatre del Casal a partir de 2/4 de 3. L'entrada és gratuïta.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/05/2008


Segueix-nos a :