Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
11/06/2009

Música i diversitat a la biblioteca

Aprofitant que el 21 de juny se celebra el Dia de la Música, aquest mes les recomanacions bibliogràfiques tindran com a eix temàtic comú la diversitat musical d’arreu del món.

El Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages segueixen amb el projecte Diversitat; diversió i, tot aprofitant que el 21 de juny se celebra el Dia de la Música, aquest mes les recomanacions bibliogràfiques tindran com a eix temàtic comú la diversitat musical d'arreu del món

Recomanacions per a infants
Per als més menuts, es recomana el llibre Danga y el tambor, de Inongo-u- Makomé i Ghuty Mamae. El llibre forma part de la col·lecció Cercamón, llibres de contes infantils publicats per l'editorial penedesenca Vilatana, dedicats a la temàtica del folklore i les tradicions populars. En aquest conte, Danga és un nen que des de la seva arribada al nostre país i, sobretot, a l'escola se sent trist. Els professors, preocupats, es posen en contacte amb la família, la qual els comenta que Danga troba a faltar del seu país d'origen la possibilitat de tocar la percussió. El professorat decideix comprar instruments de percussió i Danga no només pot tornar a tocar, sinó que també fa de mestre dels seus companys. 

Recomanacions de còmic
Es recomana el llibre Pollo con ciruelas, de Marjane Satrapi. L'autora del reconegut Persépolis situa aquesta història a Teheran, l'any 1958. La vida de Nasser Ali, un virtuós de la música i pare de família, perd tot sentit quan la seva dona li trenca el tar, l'instrument que l'ha acompanyat tota la seva vida. Davant la pèrdua de sentit, Nasser s'abandona a les seves pròpies reflexions i pors, en una espiral negativa cada cop més perillosa. 

Recomanacions per a adults
Músicas del mundo (Una propuesta intercultural de educación musical) de Natàlia Nadal Pedrero. La nova realitat social, fruit de la diversitat d'orígens de les persones d'un mateix municipi ha permès una major riquesa i intercanvi cultural en molts aspectes. En aquest llibre s'aborda l'educació musical des d'una perspectiva intercultural a partir d'una experiència educativa d'un centre de Salt, a Girona, en la que el punt de partida ha estat la riquesa cultural present a les seves aules. El llibre inclou un cd amb músiques d'arreu del món. 

Recomanació musical
Per últim, la recomanació musical d'aquest mes és Báraka, de l'Orquestra Àrab de Barcelona, primer disc d'una agrupació que treballa tant la música tradicional de la conca mediterrània com les composicions pròpies, i que no perd l'oportunitat de recórrer a la improvisació, tot cercant nous camins expressius.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 11/06/2009


Segueix-nos a :