Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
17/06/2009

La Coral Cantiga tanca la temporada de l’Auditori Municipal de Vilafranca amb la preestrena de Schubert a la fresca

Coral Cantiga

Amb aquest concert l’Auditori Municipal se suma també a la celebració de la Festa de la Música a Vilafranca.

Dissabte, 20 de juny, a les 9 del vespre, a l'Auditori Municipal de Vilafranca la Coral Cantiga ens oferirà la preestrena de Schubert a la fresca, un concert que forma part de la programació del Festival Grec 2009.
La Coral Cantiga va néixer l'any 1961 a Barcelona, fundada per Leo Massó en el popular i prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia. Ha estat dirigida pel mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l'any 1981– per Josep Prats. El seu repertori inclou obres a capella i moltes de les grans obres simfonicocorals de totes les èpoques i estils, que ha interpretat en col·laboració amb prestigioses orquestres catalanes i estrangeres (Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, English Chamber Orquestra, Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, etc.).
Josep Prats neix l'any 1953 a Sant Feliu de Llobregat. Va estudiar als conservatoris de Barcelona i Badalona, i direcció amb Antoni Ros Marbà. També ha seguit cursos de direcció coral amb Jordi Casas, Erwin List, Laszlo Heltay, Pierre Cao i Michel Corboz. Actualment és director de la Coral Cantiga (Barcelona) i del Cor Ciutat de Tarragona (Tarragona). Ha estat professor de l'Institut del Teatre i del Conservatori Superior de Musica del Liceu, director associat del “Coro de Radiotelevisión Española” (Madrid) i director convidat a nombrosos cors, tant amateurs com professionals (Capella de Sta. Maria del Mar, Cor Nacional d'Homes d'Estònia...). Josep Prats és director del programa Cantània que organitza cada any el Servei Pedagògic de l'Auditori de Barcelona. El vam poder veure a finals del mes de maig a l'Auditori Municipal dirigint la cantata Arion i el Dofí que va interpretar tot l'alumnat de 6è de les escoles de Vilafranca.
Franz Schubert és, per dret propi, un dels compositors més emblemàtics –entre d'altres- en l'art vocal i en les composicions de petit format. Si a aquesta afirmació hi afegim l'enorme impacte que va tenir la revolució francesa en la pràctica musical ens adonem que aquell període del compositor austríac marca una referència en la producció i la pràctica coral. En aquest nou entorn sociocultural Schubert es reunia amb els seus amics per passar una bona estona fent música (les cèlebres schubertíades), i aprofitava l'ocasió per presentar-los les seves noves composicions. En un ambient distès, amical, tocaven el piano -la guitarra quan s'esqueia-, cantaven quartets vocals, lieds i tocaven obres de cambra.
La proposta que presenta la Coral Cantiga, salvant les distàncies històriques i socials, vol reproduir aquelles vetllades centrades en la música i l'amistat. Diversos formats i composicions amb el propòsit d'oferir un ventall divers de possibilitats interpretatives basat en la varietat i, òbviament, en la qualitat d'un dels compositors més grans que ha donat la música en el camp d'aquests formats cambrístics vocals. 

Més informació

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 17/06/2009


Segueix-nos a :