Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/06/2009

Comença una campanya porta a porta per incrementar la separació dels residus a Vilafranca

(C) Ajuntament de Vilafranca La campanya s'ha presentat en roda de premsa a l'Ajuntament de Vilafranca.

Es distribuiran 10.000 jocs de 3 bosses de ràfia per separar envasos, paper-cartró i vidre.

L'Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Privada Mas Albornà, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, posen en marxa la campanya “Vilafranca sent els colors de la recollida selectiva”, amb l'objectiu d'incrementar la recollida selectiva a la Vila. 
El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, Aureli Ruiz, la regidora de Medi Ambient, Ramona Suriol i els representants de la Fundació Mas Albornà, Ricard Rafecas i Francisco Espín, han presentat la campanya que ja s'ha posat en marxa a partir d'aquest dilluns. Aureli Ruiz ha exposat que el 90% dels residus que es generen són potencialment reciclables i que a Vilafranca actualment només se'n recupera al voltant d'un 21%. Pel regidor, aquest percentatge no convida a l'optimisme i calen accions per conscienciar la ciutadania perquè separi els residus que es poden reciclar, amb l'objectiu de reduir la fracció que es converteix en rebuig i va a parar a l'abocador. “Com més reciclem, més diners del cost de gestió de la brossa ens estalviarem”, ha dit Ruiz.
Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Ramona Suriol, ha agraït el paper capdavanter que ha tingut la Fundació Mas Albornà en la posta en marxa de la campanya, que es concreta en el lliurament de 10.000 jocs de 3 bosses reutilitzables per tal de facilitar la separació dels residus a totes les llars de Vilafranca, acompanyats d'un fulletó explicatiu. Així, mitjançant un porta a porta, sis persones de la Fundació Privada Mas Albornà visitaran els diferents barris de Vilafranca, distribuint tres bosses de ràfia per unitat familiar (una de groga per separar els envasos, una de blava per al paper i cartró, i una de verda per al vidre). La finalitat de les bosses és que les famílies separin i emmagatzemin els residus de manera senzilla, identificant el color de cada bossa amb el contenidor corresponent. El disseny i la mida de les bosses està pensat perquè siguin atractives per posar-les a la cuina, i fàcils de transportar a les ubicacions on hi ha els contenidors de recollida selectiva al carrer.
El vicepresident de la Fundació Mas Albornà, Ricard Rafecas, ha explicat que una primera fase de la campanya finalitzarà el 31 de juliol i durant aquest mes i mig es visitaran les llars del Centre i de les Clotes. A partir del mes de setembre es reprendrà la campanya a la resta de barris de Vilafranca. En els domicilis on els membres de Mas Albornà no hi trobin ningú, hi deixaran un val numerat bescanviable, per tal que es tingui un termini per passar a recollir les bosses per la minideixalleria situada a la plaça del Penedès. Ricard Rafecas ha explicat que l'Agència de Residus de Catalunya ha donat suport a aquest projecte de campanya presentada per Mas Albornà i destinada al foment de la recollida selectiva. La campanya ja s'ha dut a terme en municipis com Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní d'Anoia i ara s'implantarà a Vilafranca i Olèrdola.
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar, en tots els àmbits, les condicions de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, especialment en els aspectes laboral, familiar, social i de la salut. Té com a missió la integració i normalització social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de la comarca de l'Alt Penedès.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 16/06/2009


Segueix-nos a :