Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
02/06/2009

Mirades necessàries, Esport i Cohesió Social

Exposició

L’exposició 'Mirades necessàries; Esport i cohesió social' es podrà veure en el passadís del Complex Aquàtic, del 4 fins al 28 de juny.

L'exposició consta de 42 fotografies que giren entorn un tema (l'esport com a eina de cohesió social), exemplificant-lo amb tres col·lectius concrets: 
- persones amb alguna discapacitat, 
- població reclusa a les presons 
- i el col·lectiu de persones nouvingudes. 
El contingut exposat és fruit de la col·laboració entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Tot Raval i Special Olympics de Catalunya. Les tres organitzacions tenen en comú el coneixement de realitats socials relacionades amb persones que per diversos motius es troben en situació de desavantatge social. L'objectiu de l'exposició és mostrar com la pràctica esportiva s'empra com a eina educativa i de cohesió social, que esdevé imprescindible per a diferents col·lectius de la nostra comunitat. Així, l'esport esdevé instrument d'integració, d'autorealització, de cohesió social que permet potenciar uns vincles d'amistat ferms, així com un major sentiment de pertinença a la societat on es viu.
La mostra fotogràfica tracta l'esport des de tres vessants diferents i alhora complementaris: el visitant troba un recorregut a través de fotografies que il·lustren la pràctica esportiva a diferents escenaris del nostre país, concretament diferents presons catalanes, a més d'espais públics del barri del Raval i els Specials Olympics celebrats a Lloret l'any 2006.
Els horaris per a poder visitar l'exposició són els horaris del Complex Aquàtic: del 4 al 20 de juny de dilluns a divendres de 06 a 23h, dissabtes de 9h a 14h i de 16.30h a 20.30h i diumenges i festius de 09 a 14h. Donat que aquest mes de juny entrarà l'horari d'estiu, els horaris a partir del 21 de juny (inclòs) són: de dilluns a divendres de 7h a 22h, i dissabtes, diumenges i festius d'11h a 19h.
Aquesta exposició és una més de les que realitza el Pla per la Convivència i el Civisme, al llarg del 2009 dins el Programa Coneixement de la Diversitat. L'exposició compta amb el suport del Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Vilafranca.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 03/06/2009


Segueix-nos a :