Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/06/2009

L’alcalde es reunirà amb l’ADIF dimarts vinent

(C) Fredi Llimona

des de l’endemà de prendre possessió com alcalde el passat 20 d’abril, Pere Regull havia sol·licitat reunir-se amb responsables de l’ADIF per tal de plantejar els temes pendents de resolució que tenen a veure amb el soterrament i cobriment de les vies.

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull es reunirà a Madrid amb responsables de l'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries (ADIF), del Ministeri de Foment, el proper dimarts dia 9 de juny, a les 13h.
Cal recordar que, des de l'endemà de prendre possessió com alcalde el passat 20 d'abril, Pere Regull havia sol·licitat reunir-se amb responsables de l'ADIF per tal de plantejar els temes pendents de resolució que tenen a veure amb el soterrament i cobriment de les vies a Vilafranca, sobretot els sorolls i les vibracions produïdes pels pas dels trens AVE. Després d'unes setmanes sense rebre cap mena de resposta de l'ADIF, l'alcalde va denunciar el silenci del ministeri en roda de premsa el passat dia 6 e maig, fent notar que era un menyspreu per al poble de Vilafranca i anunciant que aquesta situació no es podria tolerar gaire temps més. Pere Regull va arribar a plantejar la possibilitat d'accions més contundents si es mantenia el mutisme del govern de l'Estat.
Aquesta setmana, després d'un mes i mig sol·licitant-ho, l'alcalde ha obtingut finalment resposta positiva i el proper dimarts 9 de juny l'alcalde viatjarà a Madrid per tal de tractar aquelles qüestions encara no resoltes arran de les obres de soterrament i cobriment de les vies. Els aspectes principals que es plantejaran són les molèsties per sorolls i vibracions que desenes de persones de les zones més properes a les vies, a les quals s'exigiran solucions tal i com s'han executat en altres nuclis de població per on passa l'AVE. L'alcalde també plantejarà la necessitat d'abordar definitivament el projecte de remodelació de l'estació de RENFE per solucionar l'estat de provisionalitat en què es troba des de fa anys. Finalment, la delegació vilafranquina també pensa plantejar l'abonament del deute de 24 milions d'euros que l'Ajuntament té pendent de satisfer a l'ADIF que correspon a la part del conveni signat l'any 2004 per al soterrament i cobriment de les vies a Vilafranca.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 04/06/2009


Segueix-nos a :