Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2008

L’Ajuntament subscriu un conveni amb l’Escola de Nutrició Blanquerna

Conveni amb l'Escola de Nutrició Blanquerna L'alcalde ha informat del programa en roda de premsa.

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha presentat aquest migdia un conveni de col·laboració per donar suport tècnic al Programa Municipal de Nutrició, Alimentació Saludable i Activitat Física.

Esteve, acompanyat per la regidora de Salut i Consum, Teresa Terrades, i la directora de l'Escola de Nutrició Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, M. Josep Rosselló, ha parlat d'aquesta col·laboració iniciada l'any passat. Durant l'any 2007, l'Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració de l'Escola de Nutrició “Blanquerna”, de la Universitat Ramon Llull, va portar a terme l'Estudi de Prevalença de l'Obesitat en menors de 6 a 16 anys, com a pas previ per dissenyar un Programa Municipal de Nutrició, Alimentació Saludable i Activitat Física a Vilafranca.

A partir d'aquest treball conjunt, i de les primeres conclusions de l'estudi, es va crear la Taula Tècnica de Nutrició, concebuda com un espai de coordinació tècnica interinstitucional, en la que participen tots els serveis municipals implicats, a més de l'Àrea Bàsica de Salut. La TMN treballa a nivell transversal les necessitats de la població, principalment infantil i juvenil, relacionades amb l'alimentació, la nutrició i l'activitat física.

La voluntat de l'Ajuntament de Vilafranca és fer un pas més endavant i desenvolupar el Programa Municipal de Nutrició, per la qual cosa ha demanat el suport tècnic i científic de l'Escola Universitària d'Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició “Blanquerna” (EUIFN), per tal d'iniciar aquest projecte a partir dels resultats de l'estudi realitzat. La regidora de Salut i Consum, Teresa Terrades, ha comentat que, sobre la base científica de l'estudi, s'oferiran a partir de la tardor tallers i xerrades adreçats tots els sectors que intervenen en el camp de l'alimentació (pares i mares, escoles, menjadors escolars, etc.), per tal d'incidir en els punts febles que s'hagin detectat. Terrades també ha afirmat que més endavant també es vol incidir en els hàbits d'alimentació d'un altre col·lectiu important com és el de la gent gran.

Per la seva banda, M. Josep Rosselló ha felicitat l'Ajuntament de Vilafranca per la iniciativa i per la visió de futur. Rosselló ha afirmat que l'alimentació és la base de la salut i cal fer una tasca de prevenció per evitar mals hàbits alimentaris. Segons la directora de l'Escola de Nutrició, al Penedès hi ha una tradició culinària que s'ha de revaloritzar i evitar que es deteriori. Per Rosselló, “el millor que podem fer per la nostra salut és menjar bé i fer activitat física. Aquests dos ingredients comporten un estalvi, tant de patiment humà com de despeses en salut”.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2008


Segueix-nos a :