Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/06/2009

L’alcalde es reuneix i signa convenis amb les associacions de veïns de la Vila

Associacions de veïns Reunió dels representants veïnals amb l'alcalde i els regidors.

La reunió va servir per acordar l’establiment d’un nou marc de relacions entre l’Ajuntament de Vilafranca i les Associacions de Veïns i per presentar M. Dolors Rius, com a regidora de Barris.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pels tinents d'alcalde Aureli Ruiz i M. Dolors Rius, es va reunir aquest dimarts amb les associacions de veïns de Vilafranca per parlar de temes d'interès dels barris i per signar el convenis de col·laboració per a l'any 2009.
La reunió va servir per acordar l'establiment d'un nou marc de relacions entre l'Ajuntament de Vilafranca i les Associacions de Veïns per tal que es puguin atendre amb més eficiència les demandes veïnals i per presentar M. Dolors Rius, com a regidora de Barris. L'alcalde de Vilafranca va mostrar interès per les preocupacions veïnals, especialment en aspectes de seguretat ciutadana, civisme, via pública i mobilitat, i va anunciar la intenció de dotar l'Ajuntament de mitjans i de base jurídica per fer-hi front. També va avançar temes de gestió del pressupost municipal, que es basarà en la contenció i l'estalvi en algunes partides i en un augment en la despesa social.
Seguidament, les associacions de veïns de les Clotes, Sant Julià, la Barceloneta-Sant Magí, l'Espirall, la Girada, Poble Nou i Molí d'en Rovira van signar els convenis de col·laboració. L'Ajuntament reconeix el fet que les associacions de veïns són un mecanisme de participació ciutadana dinàmic, aglutinador de les demandes veïnals i un punt de trobada on la població pot sumar-se a un esforç comú per millorar la qualitat de vida del seu barri i de Vilafranca. L'Ajuntament reconeix el treball d'associacions de veïns com a entitats que fomenten la participació ciutadana i els valors de civisme, corresponsabilitat social, solidaritat, igualtat i justícia social.
A través del conveni, queda fixat el compromís municipal d'efectuar una aportació global per al conjunt d'activitats i conceptes de cada associació de veïns. En total l'Ajuntament destina aquest any 2009 als convenis amb les associacions de veïns un total de 49.388 euros.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 04/06/2009


Segueix-nos a :