Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/12/2007

El conseller d’Agricultura inaugura la nova seu de l’INCAVI i de l’Estació Enològica al parc Àgora de Vilafranca

Inauguració nova seu INCAVI  El conseller Llena, acompanyat de l'alcalde Marcel Esteve i el director general de l'INCAVI Joan Aguado

El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, acompanyat de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i del director general de l'INCAVI, Joan Aguado, va presidir la inauguració de la nova seu de l'INCAVI.

El responsable del DAR ha assegurat que “l’INCAVI comença una nova etapa, no només perquè disposa d’una nova seu sinó perquè es posa a disposició del sector per fer de catalitzador, impulsor i promotor d’iniciatives que queden pendents.” D’altra banda, Llena va remarcar en l'acte d'inauguració del dijous 13 de desembre que “la gran assignatura pendent és la millora de la comercialització dels vins catalans entre els propis consumidors de vins de Catalunya”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “el futur es nostre si treballem junts”. Llena també ha explicat que no té sentit que en una zona com la del Penedès l’enoturisme no estigui més desenvolupat, ja que es tracta d’un territori que està a mitja hora de Barcelona, rep cada any la visita de 7 milions de turistes internacionals “i no ens podem permetre el luxe de no aprofitar aquesta oportunitat”. El nou edifici es converteix, per tant, en la seu central de l’INCAVI que trasllada les seves oficines de Barcelona a Vilafranca i, també en la nova Estació Enològica de Vilafranca del Penedès que feia més de 100 anys que estava ubicada en el mateix lloc. D’altra banda, les noves dependències també albergaran l’Oficina Comarcal del DAR de l’Alt Penedès, que fins ara estava ubicada al carrer Comerç, 41. En aquest sentit, el nou edifici compta amb una superfície total construïda de 3.762 m2, que es distribueixen en un soterrani 1.188 m2, per a ús de cava, arxiu, aparcament i magatzem; una planta baixa de 1.153 m2, on hi ha el celler i les oficines de l’Oficina Comarcal del DAR i les oficines de l’INCAVI, una planta primera de 1.131m2 per a laboratoris, sales de tast i oficines, i una planta segona de 288m2 per a ús administratiu. El total de la inversió de les obres, realitzades a través de REGSA, ha estat de 2.814.112€. En el seu discurs, l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha expressat la seva satisfacció com a alcalde de dir que amb la inauguració d’aquest edifici on hi haurà la nova seu de l’INCAVI i de l’Oficina comarcal del Departament d’agricultura, Vilafranca reafirma la seva històrica capitalitat vitivinícola per excel·lència al nostre país i una referència en aquesta matèria a Espanya, a Europa i al món. Per Esteve, la cultura del vi és signe d'identitat del Penedès, present en les relacions socials, amb un gran patrimoni històric, amb certàmens firals i festius. “Vilafranca també és capital cultural del vi pel fet de saber generar activitats i projectes relacionats amb la vinya i el vi. L’empenta del sector és la que va impulsar en el seu moment l’Estació Enològica a inicis del segle XX i posteriorment la creació del Museu del Vi, ara convertit en VINSEUM-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, una institució cultural que atresora un patrimoni únic i que té en marxa un projecte molt ambiciós per convertir-se en el museu de referència”.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358


Segueix-nos a :