Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/06/2009

Xerrada sobre l’esport com a eina de cohesió social i triangular de softbol a Vilafranca

Softbol

Com a complement a la xerrada i a l’exposició, el proper diumenge 21 de juny, de 4 a 8 de la tarda, a la pista d’atletisme de la Zona Esportiva, el Club de Beisbol i Softbol Alt Penedès organitza un triangular de softbol.

El Pla per la Convivència i el Civisme i el Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Vilafranca organitzen per al proper dijous 18 de juny la xerrada L'esport com a eina de relació social dins el marc de l'exposició “Mirades necessàries, Esport i Cohesió social”, ubicada al passadís del Complex Aquàtic fins al proper diumenge 28 de juny.
La xerrada, que comptarà amb representants de Tot Raval i de Special Olympics, vol mostrar com l'esport no només és un espai competitiu, sinó que esdevé una eina necessària de salut personal, d'autorealització i de participació, relació i cohesió social. La xerrada es farà el dijous 18 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Sala Taronja del Complex Aquàtic.
Amb aquesta xerrada, tant el Pla per la Convivència i el Civisme com el Patronat d'Esports volen mostrar les possibilitats de l'esport com a eina de canvi social, beneficiós per al conjunt del municipi. 

Triangular de softbol
D'altra banda, i com a complement a la xerrada i a l'exposició, el proper diumenge 21 de juny, de 4 a 8 de la tarda, a la pista d'atletisme de la Zona Esportiva, el Club de Beisbol i Softbol Alt Penedès organitza un triangular de softbol. El softbol, una variant del beisbol, poc coneguda però cada cop més practicada, prové de l'anglès softball i és un esport d'equip, variant del beisbol. El softbol podria considerar-se el germà petit del beisbol. S'assembla al beisbol en la disposició i l'equipament, tot i que es diferencia sobretot en el concepte estratègic: la duració dels jocs -que és d'unes tres hores en el beisbol i unes dues en el softbol-, el número d'entrades, les dimensions del terreny de joc o la forma de llençar el pitcher. El softbol comença a guanyar seguidors perquè es pot practicar en espais més petits i perquè és més divertit: dura menys temps i requereix major velocitat donat que les distàncies són més curtes. Igualment, es practiquen partits mixtes (homes i dones) ja que es valora la participació i cohesió.
El Club de Beisbol i Softbol de l'Alt Penedès es va crear el març de 2008 amb la intenció de fer conèixer un esport nou i poc promocionat a la comarca. La política del club és que totes les persones que vulguin hi puguin entrar, ja siguin de la comarca com persones nouvingudes que es vulguin integrar plenament a la nostra societat. La seva intenció és fer escola de beisbol per a infants i tenir un equip sènior per poder participar en les lligues de la Federació Catalana. Diumenge comptaran amb la participació de dos equips de Gavà. Totes aquelles persones interessades en conèixer aquest esport poden adreçar-se a la pista d'atletisme. L'entrada al partit és gratuïta.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/06/2009


Segueix-nos a :