Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/06/2009

Visita cultural als centres religiosos de Vilafranca

El passat 30 de maig, el Pla per la Convivència i el Civisme, conjuntament amb el Centre UNESCO de Catalunya-Unescocat i el Grup de Diàleg Interreligiós del municipi van organitzar la primera visita cultural als centres religiosos de Vilafranca.

L'objectiu de la visita era poder conèixer diferents espais de culte del municipi, les pràctiques de culte i altres activitats que s'hi realitzen. En aquesta primera visita, es va poder conèixer l'espai de l'Església Evangèlica Baptista, de la Comunitat Islàmica Al Fath, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, dels Testimonis de Jehovà, dels Catòlics (en aquest cas es van obrir les portes de l'Església de Sant Francesc). Per últim, la comunitat Fe Bahá'i va fer ús de L'Escorxador per donar a conèixer les seves creences i pràctiques de culte, així com les activitats formatives de la seva comunitat.
La jornada va comptar amb la participació de més de setanta persones, membres de les diferents comunitats, i altres persones interessades en conèixer la diversitat religiosa present al municipi. Totes les persones participants van poder apropar-se als diferents espais, en un ambient de respecte i cordialitat que va acabar amb un petit refrigeri, com a símbol de l'apropament que s'està produint dins les comunitats religioses.
La visita cultural és una acció més que realitza el Pla per la Convivència i el Civisme per tal de fomentar una millor convivència entre comunitats religioses, per tal de donar-les a conèixer al veïnatge a fi d'evitar estereotips o prejudicis i per tal de poder treballar conjuntament en benefici d'un respecte i tolerància entre les persones, indistintament de la seva condició o creença. Aquest projecte de diversitat religiosa, iniciat l'any passat, ha permès que es realitzessin dues exposicions (sobre la diversitat religiosa i de creences arreu del món, una, i la diversitat de creences a Catalunya, l'altra). Però el projecte més important ha estat la creació del Grup de Diàleg Interreligiós de Vilafranca, el qual està compost per membres de 6 comunitats religioses del municipi. Gràcies a les reunions mensuals, les comunitats religioses han pogut conèixer-se unes amb les altres, tot creant un clima de cordialitat, respecte i diàleg que els ha impulsat a fer major difusió de les seves trobades i a voler impulsar un conjunt d'activitats en favor de la bona convivència. En aquest sentit, els membres del grup de diàleg i les comunitats a les quals representen valoren molt positivament la visita guiada ja que va permetre que moltes persones s'interessin per a les seves pràctiques i espais de culte. 
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/06/2009


Segueix-nos a :