Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
08/06/2009

Signatura d’acords per apadrinar la riera de Llitrà coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

La riera del Llitrà forma part de la conca del riu Foix i manté un important valor natural i paisatgístic que cal preservar.

Divendres passat 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l'alcalde de Vilafranca Pere Regull va signar acords de custòdia del territori per apadrinar diferents trams de la riera de Llitrà amb diferents empreses i entitats, les quals en garanteixen la conservació. L'alcalde, acompanyat de les regidores de Medi Ambient, Ramona Suriol, i de Promoció Econòmica, M. Dolors Rius, va signar aquests acords amb les empreses Imprès Ràpid, SL, Maquinària Gual, Avista Technologies, Brose, l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), la Denominació d'Origen Penedès i els Castellers de Vilafranca.
El desembre passat ja es van signar acords similars amb Cafès Novell, l'Agrupament Escolta Guia Pere II i Santa Maria de Foix, l'Associació Entrem-hi, Miguel Torres, l'Hospital de Vilafranca, l'Empresa Municipal Aigües de Vilafranca i el Patronat Municipal d'Esports.
En finalitzar l'acte, celebrat al Centre Àgora, al polígon Domenys II, els signants van realitzar una visita als entorns de la riera, que travessa el polígon, on van poder visualitzar algunes de les actuacions de recuperació que s'hi han executat.
La riera del Llitrà forma part de la conca del riu Foix i manté un important valor natural i paisatgístic que cal preservar. A finals d'aquest mes de juny començarà un nou projecte de formació i treball promogut pel Servei de Foment de l'Ocupació –La Fassina– amb el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu: la Casa d'Oficis Entorn Penedès. En aquest projecte es preveu un mòdul dedicat a la formació de 8 joves en treballs forestals i jardineria donant continuïtat a les tasques desenvolupades el 2007/08 per la Casa d'Oficis “Riera de Llitrà”. Aquest nou projecte estarà tot un any treballant en la recuperació d'aquesta riera i en la creació d'un itinerari per a activitats de passeig, esports, natura, turisme, etc. 
Els alumnes treballadors/es d'aquest mòdul de la Casa d'Oficis Entorn Penedès netejaran i desbrossaran el bosc de ribera i reforestaran alguns trams amb arbres i vegetació autòctona, continuant la feina iniciada en la primera Casa d'Oficis “Riera de Llitrà”. Col·locaran també elements de fusta tractada (tanques, passeres...) i caixes niu per a facilitar la nidificació de diferents espècies d'ocells i rat-penats.
L'objectiu del projecte és crear un itinerari naturalístic al llarg dels 3,5 quilòmetres en que la riera discorre pel terme municipal de Vilafranca del Penedès. Es tracta de preservar i potenciar el bosc de ribera de la riera de Llitrà i donar a conèixer aquest patrimoni natural del municipi. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/06/2009


Segueix-nos a :