Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/06/2009

L’Oficina Municipal d’Acollida ha atès 223 persones en dos mesos i mig de funcionament

Roda de premsa    El regidor Fernando García ha fet balanç de l'activitat del servei de l'Oficina Municipal d'Acollida.

Aquest oficina, que depèn orgànicament del Pla per la Convivència i el Civisme, està treballant des de principis de març en la recepció i acollida de les persones que s’empadronen per primera vegada a Vilafranca i en la seva adaptació.

El regidor del Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca Fernando García i la responsable del Pla, Joana Sànchez, han fet balanç en roda de premsa del funcionament de l'Oficina Municipal d'Acollida. Aquest oficina, que depèn orgànicament del Pla per la Convivència i el Civisme, està treballant des de principis de març en la recepció i acollida de les persones que s'empadronen per primera vegada a Vilafranca i en la seva adaptació a la nostra societat. L'oficina vol facilitar la incorporació normalitzada de les persones nouvingudes a la societat vilafranquina des del mateix dia que van a recollir el volant d'empadronament a l'Ajuntament. En poc més de dos mesos i mig de funcionament, l'OMA ha atès 223 persones, un 72% de les quals són dones i un 28 són homes. Entre les persones de nou empadronament s'ha detectat un alt desconeixement de la llengua catalana en un 83% dels enquestats i un 32% de la població nouvinguda no es pot comunicar ni en català ni en castellà. Pel que fa a l'edat, una majoria de persones (56%) se situen entre els 18 i els 30 anys. La següent franja d'edat més nombrosa és la de 46 a 60 anys (23%) i la tercera és la de 31 a 45 anys (16%). La franja de més de 60 anys és molt baixa (5%).
Des de l'obertura de l'OMA s'ha detectat un gran desconeixement dels serveis de Vilafranca, tant per part de les persones estrangeres com per part de persones amb procedència catalana. Les informacions més demanades han estat d'informació inicial bàsica, atenció social, assessorament legal i sanitat. L'Oficina d'Acollida s'inscriu dins el context legal que preveu la futura Llei d'Acollida i el Pacte per la Immigració que preveu treballar sobre tres eixos bàsics: la gestió dels fluxos migratoris, l'adaptació dels serveis públics a una societat diversa i la integració en una cultura pública comuna. Una bona gestió de l'acollida garanteix una millor integració i, per tant, una millor convivència de les persones nouvingudes a la nostra societat. Tot plegat és vol fer des d'una perspectiva de construir una sola ciutadania amb drets i deures per a tothom, diversa però cohesionada socialment. 

Pots descarregar-te i consultar el contingut del dossier informatiu amb el balanç del servei (pdf)

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 04/06/2009


Segueix-nos a :