Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
01/04/2019

Un nou tram del carril bici connectarà Vilafranca amb els polígons industrials i el Centre Àgora

Roda de premsa

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció d’1,4 milions d’euros a l’Ajuntament de Vilafranca per completar el carril bici que connectarà amb 5 polígons industrials i efectuar accions de millora energètica al Centre Àgora.

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull i els regidors de Medi Ambient, Josep Maria Martí, i de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, han anunciat en roda de premsa la subvenció que ha rebut l'Ajuntament vilafranquí per impulsar el carril bici que connectarà el nucli urbà amb els polígons industrials. La subvenció de la Diputació de Barcelona a l'Ajuntament de Vilafranca supera els 1,4 milions d'euros i finança el 85% del projecte, que també preveu intervencions de millora energètica i sostenibilitat al Centre Àgora.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat que aquesta és “una bona notícia, important per Vilafranca, que feia temps que estàvem treballant. Amb aquest nou tram completarem el carril bici amb una connexió de mobilitat sostenible i segura cap a un total de 5 polígons, on hi ha 234 empreses i hi treballen 2.080 persones”. L'alcalde ha explicat que el nou carril bici avançarà “paral·lel a la N340 i travessarà la rotonda de la variant de forma segura” i permetrà una nova connexió alternativa de la ciutat amb espais on “també hi ha entitats com l'Àgora o l'INCAVI, i altres centres d'oci i comercials”. Regull ha comentat que aquest nou tram acostarà la connexió futura fins al municipi de Santa Margarida i els Monjos.

El nou carril bici tindrà 2km i enllaçarà des de la plaça de Marià Manent, on finalitza el carril bici actualment, per l'avinguda de Tarragona i la N340, amb accés a 5 polígons industrials (Avinguda de Tarragona, Clot de Moja, Estació de Mercaderies i Les Fonts, Domenys I i Domenys II). El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Josep M. Martí, aquesta és una aposta “pel canvi en el model de mobilitat” i ha recordat que el carril bici vilafranquí “és una iniciativa que va dissenyar el 2015”.

El projecte inclou també millores lumíniques, amb la implantació d'enllumenat amb tecnologia led, i arbrat de tot el tram. Igualment, es preveu una intervenció per a la millora de l'eficiència energètica a l'edifici del Centre Àgora. Joan M. Monfort, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat que es faran les obres de rehabilitació necessàries amb la construcció “d'una pèrgola d'energia fotovoltaica que permetrà el subministrament elèctric a l'edifici i a un sistema de carregadors per a bicicletes i cotxes elèctrics. Aquesta mesura volem avançar en la mobilitat de vehicles elèctrics, que ja estan disponibles a Vilafranca”. La intervenció també preveu habilitar i posar en funcionament l'Ecosistema d'Innovació, “un laboratori d'innovació en agricultura agroalimentària”.

El pressupost total del projecte és de 1,8 milions d'euros. La Diputació en subvenciona el 85%, 1,5 milions d'euros. Un dels trams del carril bici afecta el municipi d'Olèrdola, que també ha estat subvencionat.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 01/04/2019


Segueix-nos a :