Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
29/11/2019

Es presenta a Vilafranca el simposi participatiu 'Vins vinents'

Vins Vinents

Durant set mesos, els principals agents dels sector vitivinícola participaran en aquest espai de debat i reflexió per fixar l'estratègia del sector vitivinícola de Catalunya en els propers 10 anys.

Vilafranca ha acollit la presentació del simposi Vins Vinents: Debat i reflexió estratègica per al futur del sector de la vinya i el vi a Catalunya, un espai de debat i reflexió per fixar l'estratègia del sector vitivinícola de Catalunya en els propers 10 anys. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha presidit l'acte, organitzat per l'INCAVI i l'Associació Vinícola Catalana amb la voluntat d'organitzar un gran congrés sectorial per proposar estratègies de futur.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha donat la benvinguda als assistents a l'acte de presentació que s'ha fet a l'auditori de Vinseum, destacant la importància del sector com a part de la identitat de Catalunya: “m'agrada que aquest acte es faci aquí, perquè ens agrada ser la capital del vi, un sector que ens dona personalitat, ens dona caràcter, paisatge, i una manera de ser... és a les nostres mans que continui essent així, i que millori”.

La consellera Teresa Jordà ha celebrat la coincidència dels diferents agents en la necessitat de reflexionar sobre els reptes que es plantegen, que passen per trobar solucions a grans temes com el canvi climàtic, la salut, el consum, el paper de les DO,... "però també nous reptes que resulten del desequilibri entre oferta i demanda, i que ens interpel·len a tots. El sector s'hi ha d'adaptar per garantir el futur de la vitivinicultura”.

En el marc del simposi Vins Vinents: Debat i reflexió estratègica per al futur del sector de la vinya i el vi a Catalunya s'han creat quatre grups de treball que debatran durant 3 mesos, de forma interna, els reptes i oportunitats del vi català. Al març presentaran la seva proposta de conclusions en una jornada oberta i al mes de juny es farà una jornada final amb les conclusions i estratègia del sector en el període 2020-2030.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2019


Segueix-nos a :