Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/12/2018

L’Ajuntament de Vilafranca presenta l’Ecosistema d’Innovació en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics.

El proper divendres 14 de desembre, de 9 a 10h, es presentarà a l'auditori de l'Enològica el nou Ecosistema d'Innovació (EI) en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”. L'EI és una eina sistèmica que permet estimular la innovació a partir de la identificació dels reptes i aspiracions del territori per buscar solucions innovadores amb una metodologia basada en la innovació oberta. 

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni. Per això l'EI permetrà generar i implementar propostes innovadores amb la participació de tots els sectors de la quàdruple hèlix (administració, centres de recerca i universitats, entitats i ciutadania, i el sector empresarial). A més, l'EI comptarà amb un laboratori de fabricació Open Living Lab (banc de proves reals i entorn d'experimentació) per donar suport a la creació de prototips, provar-los, així com la seva promoció. 

En l'acte de presentació de divendres, on assistirà l'alcalde Pere Regull i el regidor de promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, s'exposaran els reptes identificats i com es treballarà en la implementació de l'EI i també se signarà l'acta fundacional on entitats i empreses podran manifestar la seva voluntat de participar-hi activament. 

A més de l'Ajuntament de Vilafranca, com a impulsor de la iniciativa, ja es compta amb representants del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, INCAVI, UPC, IRTA, VITEC, TAMIC, Xarxes de Telecomunicacions Alternatives SL, Torres, Agroserra, DO Penedès i INNOVI. El projecte està obert a totes aquelles entitats, empreses, centres educatius i de recerca que vulguin adherir-s'hi.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/12/2018


Segueix-nos a :