Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/02/2019

Denunciat un veí de Vilafranca per més de 400 pintades en façanes i mobiliari urbà de la ciutat

Roda de premsa

Se l’imposa una sanció de 3.000 € i se li reclamen danys per valor de més de 34.000 €.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l'inspector en cap de la Policia local de Vilafranca, Albert Romero, han comparegut en roda de premsa per informar de la denúncia contra un veí de Vilafranca, de 34 anys, per més de 400 pintades realitzades contra façanes i mobiliari urbà de la ciutat. Montfort ha emmarcat aquesta actuació en la lluita de l'Ajuntament contra l'incivisme, que té diversos vessants ja sigui la circulació descontrolada de bicicletes, les defecacions de gossos o l'abocament de brossa fora dels contenidors. 

El regidor ha recordat que l'any passat ja es van fer més denúncies per pintades. “Estem prioritzant des de la Policia Local aquestes actuacions contra l'incivisme perquè provoquen un deteriorament important de la imatge de la ciutat”, ha dit el regidor. Montfort ha explicat que a l'home denunciat se li atribueixen més de 400 pintades a la via pública, “que poden arribar a suposar el 40% de les pintades que hi ha a la ciutat”. Aquestes pintades es poden agrupar en tres blocs: jeroglífics, missatges de signe espanyolista i missatges amb la paraula JAKO, que s'ha determinat que corresponen al mateix autor. El regidor de Seguretat Ciutadana ha volgut agrair la tasca d'investigació dels dos agents destinats a aquest cas que n'han fet el seguiment durant més d'un any i la col.laboració ciutadana, ja que “una fotografia enviada per una persona va permetre identificar l'autor i fer-ne el seguiment fins a enxampar-lo in fraganti pintant un contenidor el 12 de desembre passat”. Joan Manel Montfort ha anunciat que l'home ha estat denunciat per la via administrativa i se li ha imposat una multa de 3.000 €, la màxima que preveu l'ordenança de civisme. A aquesta sanció se li ha de sumar una reclamació de més de 34.000 € que s'ha calculat a partir d'un estudi de costos de la reparació dels danys causats en façanes, mobiliari urbà i elements patrimonials i en diferents tipus de superfícies. “Després de l'elevada denúncia, entenem que aquest individu no hi tornarà. La sanció de 3.000 € es pot reduir a la meitat si la paga en el termini de 20 dies o bescanviar-la per treballs a la comunitat, però la reclamació de danys l'haurà de pagar i, si no ho fa, s'anirà per la via executiva amb l'embargament de comptes i propietats”, ha avisat el regidor. 

L'inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, ha dit que l'individu, que actuava sempre de matinada, no té antecedents per actes incívics i “no és una persona marginada de la societat ni amb problemes mentals. 400 pintades no es fan en dos dies. No és una bretolada puntual”. Romero ha dit que en el moment d'enxampar-lo in fraganti se li van incautar esprais i retoladors gruixuts amb que realitzava les pintades. L'estudi grafològic va determinar que la pintada que acabava de realitzar era semblant a la resta. L'inspector ha recordat que l'home no va estar detingut en cap moment sinó identificat i denunciat. 

A partir d'ara les pintades seran netejades pel servei municipal de neteja. Tots els propietaris afectats poden sol·licitar que se'ls netegi la seva façana.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/02/2019


Segueix-nos a :